Bush keblére ölelte McCaint

2008.03.06. 11:53
10 hozzászólás

Szerdán George Bush amerikai elnök bejelentette, hogy hivatalosan is támogatja a republikánus jelöltségét kedden matematikailag is bebiztosító John McCaint. Az amerikai elnök elsősorban a pénzgyűjtésben és a konzervatív tábor megszólításában segíthet a mérsékeltebb nézeteiről ismert republikánus jelöltnek, ugyanakkor mélyponton lévő népszerűsége komoly hátrányt is jelenthet McCainnek.

"Bármit megteszek, amit csak akar. Azt szeretném, ha nyerne. Ha ehhez a csinos kis pofikámra van szüksége valamelyik rendezvényen, akkor örömmel ott leszek majd" - viccelődött a rá jellemző módon Bush. A két korábbi nagy ellenfél gond nélkül körbeudvarolta egymást: Bush természetesen jóbarátjának nevezte a Fehér Házba ebédre érkező arizonai szenátort, aki mosolyogva mondott köszönetet a 2000-es elnökjelölti kampányát kicsináló elnöknek.

McCainnek ugyanakkor vigyáznia kell a nagy barátkozással, pénzgyűjtő potenciálja mellett ugyanis a népszerűtlen elnök bárkit képes lehet könnyedén magával húzni a mélybe. A demokrata pártvezetés már rá is játszott a kétélű támogatására, szerintük McCain elnöksége a gazdasági, az egészségügyi, a szociális és a háborús kérdésekben egy harmadik Bush-ciklussal lenne egyenlő.

McCain egyelőre jó érzékkel jelezte, hogy csak a szükséges mértékig veszi igénybe Bush segítségét: "Remélem annyit fog kampányolni értem, amennyi csak belefér rendkívül zsúfolt programjába." A találkozón egyébként nem derült ki egyértelműen, hogy pontosan milyen szerepet szánnak Bushnak az elnökválasztási kampányban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?