Újabb sima Obama-győzelem

2008.03.12. 06:22
149 hozzászólás

Mississippiben sem történt meglepetés, Barack Obama a várakozásoknak megfelelő elsöprő, 24 pontos diadalt aratott a 37 százalékban feketék lakta déli államban. A végeredmény szerint Obama 61, Clinton csak 37 százaléknyi szavazatot szerzett, bár a fehér szavazók többsége rá szavazott. A választás egyetlen érdekessége az volt, hogy a demokraták előválasztásán részt vevők 12 százaléka republikánus volt, és az exit pollok szerint háromnegyedük Hillary Clintont támogatta. Ezt két okra lehet visszavezetni: vagy faji okokból szavaztak Obama ellen, vagy hallgattak a konzervatív kommentárokra, akik azt remélik, a Clintonra adott szavazatokkal tovább lehet növelni a zűrzavart a Demokrata Pártban.

A republikánusoknál már tét nélküli volt a választás, így John McCain számára már önmagában az is szép eredmény, hogy így is százezernél több szavazatot szerzett - míg a demokratáknál közel négyszázezren szavaztak. 79 százalékos támogatottságával szemben a versenyből már kiszállt, de a szavazólapokon még szereplő Mike Huckabee 12 százalékot szerzett, a még hivatalosan is versenyben lévő Ron Paul négyet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?