Hillary Rockyhoz hasonlítja magát

2008.04.02. 13:00
34 hozzászólás

Sylvester Stallone legendás szerepei kapcsán lassan a 2008-as elnökválasztás egyik központi figurájává növi ki magát: január végén maga a színész állította, hogy az általa is támogatott republikánus jelölt John McCain kiköpött Rambo, ezúttal pedig Hillary Clinton jelentette ki, hogy hasonlít Rocky Balboára. (AP)

Hillary egy philadelphiai rendezvényen felidézte az 1976-ban készült, Oscar-díjas Rocky film elhíresült jelenetét, amelyben a legendás bokszoló a philadelphiai művészeti múzeum lépcsőin felszaladva fejezi be az edzését, miközben a Gonna Fly Now dal szól. Az egykori first lady szerint olyan lenne, ha most feladná az elnökjelölti versenyt, „mintha Rocky Balboa a múzeum lépcsőjén félúton azt mondaná: Azt hiszem, ebből elég is ennyi”. Hozzátette, hogy nagyon sok közös van a végsőkig küzdő Rockyban és benne. „Soha nem lépek vissza, soha nem adom fel, ahogy az amerikai nép sem” - jelentette ki.

Clinton egyben figyelmeztetett, hogy a demokratáknak nem lesz könnyű dolguk John McCain ellen a novemberi elnökválasztáson. „A republikánusok nem adják majd fel harc nélkül. Nem számít, milyen szépen tudsz beszélni, a republikánusok nem állítják le a támadó gépezetüket, nincs rajta kikapcsoló gomb” - mondta az egykori first lady, aki szerint Obama nem megfelelő a feladatra. „Rólam viszont tudhatjátok, hogy ha azt mondom, harcolni fogok értetek, akkor az úgy is lesz. Tudom milyen botlani, tudom mit jelent padlón lenni, de eddig sem maradtam lent, és soha nem is fogok.”

Rocky kijátszásával a színész két igazán ismert szerepe már elkelt, de azért a Pusztító John Spartanjával vagy éppen Dredd bíróval még példálózhat Obama, ha nem akar szégyenszemre kimaradni az elnökválasztással párhuzamosan zajló Stallone filmszerep versenyből.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!