Dean: McCain egy gyenge jelölt

2008.04.11. 16:21
18 hozzászólás

Howard Dean, a Demokrata Nemzeti Bizottság elnöke csütörtökön gyenge jelöltnek nevezte McCaint, aki szerinte a gazdaságot, az iraki háborút és az egészségügyet érintő elképzeléseiben nagyon távol áll a XXI. század Amerikájától. (ABC News, CNN)

Egy McCain-Romney felállásról pedig elmondta, hogy az egykori Massachussetts-i kormányzó volt a republikánusok valaha volt egyik legjobb jelöltje. "Őszintén szólva, Mitt Romney volt az a jelölt, akitől a legjobban féltem a novemberi elnökválasztással kapcsolatban. Hiszen rengeteg pénze van, nagyon gazdag" - mondta és Romney előnyeként említette még, hogy mindenről nagyon érthetően tud beszélni.

Azt is kijelentette, hogy a demokraták valószínűleg nem riogatnak majd a 72 éves McCain életkorával az elnökválasztási kampány őszi szakaszában. "Nem hiszem, hogy felhoznánk ezt a választási kampányban" - jelentette ki, mivel állítása szerint ez nem lenne etikus. "Nálunk nincsenek Lee Atwaters-ek vagy Karl Rove-ok" - mondta határozottan. Apróbb szépséghiba a történetben, hogy percekkel korábban mindent elkövetett, hogy a téma címlapokra kerüljön: elmesélte, hogy az ingadozó választók fókuszcsoportjában végzett felméréseikben a válaszadók szerint egészségügyi szempontból és a régimódi nézetei miatt is problémás McCain életkora.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!