Bill Clinton szerint az idősek átlátnak Obamán

2008.04.17. 11:02
16 hozzászólás

Bill Clinton az április 22-én választó Pennsylvaniában kijelentette, hogy azért választják elsöprő többségben Hillaryt az idősebb szavazók, mert ők már elég bölcsek ahhoz, hogy ne tévesszék meg őket Barack Obama szónoki képességei. A kritikusok szerint ugyanakkor az exelnök mostani kijelentései nem igazán állnak összhangban a pénteki beszédével, amelyben éppen azt mondta, hogy fáradtan, éjjel tizenegykor a hatvan évesek már sok mindent elfelejtenek. (Boston.com)

Clinton a rendezvényen egyben megvédte saját elnökségét Obama korábbi kijelentésével szemben, amely szerint az ország problémáinak egy része már a Bush korszak előtt is napirenden volt. „Azt hiszem, komoly oka van az életkori megoszlásnak a legtöbb felmérésben” - mondta. „Amikor már elértél egy bizonyos kort, nem fogsz csak úgy végig hallgatni valakit, aki azt mondja, hogy nincs különbség a Bush és a Clinton-korszak között, vagy nem volt nagy különbség a pennsylvaniai kisvárosok lakóinak életében az én elnökségem alatt és az elmúlt nyolc évben” - hivatkozott az életkorra érvelésében az exelnök.

A demokrata előválasztások során valóban markánsan elkülönült a fiatalok és az idősek preferenciája, Obamának rengeteg új választót sikerült a saját oldalán bevonni a versenybe. Nem lesz azonban ennyire könnyű dolga, amennyiben elnyeri a demokrata elnökjelöltséget, ugyanis éppen Bill Clinton pennsylvaniai beszédével egyidőben a republikánus elnökjelölt John McCain kijelentette, hogy 72 éves kora ellenére keményen fog küzdeni a fiatal választókért.

„Harcolni fogok minden egyes amerikai fiatal szavazatáért” - mondta McCain az MSNBC csatorna műsorvezetőjének. Januárban a vietnami veterán tinédzser lánya már próbálta népszerűsíteni McCaint a saját korosztályában. Meghan akkor kifejtette, hogy édesapja különösen odafigyel a fiatalok ügyeire, és egyébként is fiatalosan viselkedik, még a legújabb zenei divatot is követi.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!