Felesezni akartak McCainnel

2008.04.17. 11:06
18 hozzászólás

John McCain híresen jó vitázó, minden elemző szerint a lakossági fórumok császára. De szerdán ketten is zavarbahozták a pennsylvaniai Villanovában a helyi egyetem vitaestjén, jelentette az AP.

Egy egyetemista annak apropóján, hogy az egyik demokrata aspiráns, Barck Obama "tipikus fehéremberként" jellemezte nagyanyját, azt kérdezte McCaintől, hogy a republikánus jelölt is tipikus fehéremberként jellemezné-e magát.

"Nem tudok direkt választ adni rá, hogy hogyan jellemezném magam. Bocsánat, hogy kikerülöm a kérdést, de azt gondolom, hogy az amerikaiak, mindegyikük, tisztességes kampányt akarnak" - hebegte zavartan McCain.

A következő kérdéssel sem volt nagyobb szerencséje. Egy másik diák annak kapcsán, hogy Hillary Clinton egy hétvégi indianai kampányrendezvényén beviszkizett, megkérdezte McCaint, hogy inna-e vele egy felest. "Nem tudom, hogy Ön szerint [Clinton] azért ivott-e, mert kedvezőtlen közvélemény-kutatási adatokat kapott. Ön inna velem egy löketet?" - kérdezte.

A közönség hatalmas üdvrivalgásba tört ki a kérdés hallatán, de McCain megint kibúvó választ adott. "Nem láttam a felvételt, de hallottam róla. Bármi legyen is az, ami Clinton szenátort boldoggá teszi, az bizonyosan, ööö, bizonyosan..." - mondta széles mosollyal, elcsukló hangon, felemelt szemöldökkel. "Tudják, az utolsó két kérdés volt a legjobb és a legkeményebb, amit az életben kaptam" - mondta, ismét kikerülve a válaszadást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!