Obama hiába igazolta az iskolai lógást

2008.04.25. 13:15
20 hozzászólás

Úgy tűnik, az Obama-mánia nem elég jó indok az iskolai lógásra Pennsylvaniában: két középiskolásnak sokba kerülhet, hogy személyesen is látni akarták a hétfőn Scrantonban reggeliző Barack Obamát. Colin Saltry és Joey Daniel azt állítják, hogy azért lógták el aznap a tornaórát, mert hallották, hogy Obama és kampánycsapata a tervezett programot megszakítva egy közeli étteremnél állt meg reggelizni. (AP)

A két középiskolás fiúnak sikerült is találkoznia az illinois-i szenátorral, aki állításuk szerint még alá is írta nekik a hiányzást igazoló papírokat, hogy bemutathassák azokat a tanáraiknak. Az iskola vezetőit azonban nem igazán hatotta meg, hogy az Egyesült Államok egyik lehetséges következő elnöke igazolta a hiányzásokat, ezért a két fiú büntetésre számíthat, Saltry pedig még diákönkormányzati képviselőségét is elveszítheti. Saltry elmondása szerint egyébként megérte találkozni Obamával, ugyanakkor az osztály képviseletéről nem akar lemondani.

Az ügyben érintett iskola egyik vezető munkatársa szerint ugyanakkor a szabályokat nem lehet ilyen formában semmibe venni, ráadásul a két fiúnak szerinte csak szólnia kellett volna a tanároknak, akik minden bizonnyal elengedték volna őket Obamával találkozni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!