A hétvégén kiderül, egészséges-e McCain

2008.05.23. 12:04
207 hozzászólás

Korlátozottan hozza nyilvánosságra orvosi aktáit John McCain, írja a Washington Times. A 72 éves McCain, akit nyolc éve rákkal kezeltek, egy háromnapos hétvégét választott a nagy érdeklődéssel várt, négyszáz oldalas dokumentáció nyilvánosságra hozatalával, ráadásul a teljes dokumentációt csak kiválasztott újságírók szűk körének adja át. Az iratokba a CBS, az ABC, az NBC, a CNN és a Fox televíziók riporterei, az AP, a Reuters és a Bloomberg hírügynökség szakírói és két nyomtatott napilap, az országos Washington Post és a helyi Arizona Republic újságírói nézhetnek bele, de ők is csak jegyzetelhetnek.

McCain kampánystábja a felfokozott érdeklődést hozta fel a korlátozások indokaként. "Az orvosi papírokba a Mayo Klinikán lehet betekinteni, és az ottani orvosok nyilván nem szerették volna, ha riporterek százai rohanják le őket" - nyilatkozta a Washington Timesnak Charlie Black, McCain egyik tanácsadója.

Bár attól aligha kell tartani, hogy az öt rivális tévétársaság és a három rivális hírügynökség bármit elhallgatna, a korlátozás - valamint az, hogy az iratokat egy háromnapos hétvégén hozzák nyilvánosságra - kellemetlen visszhangokat eredményezhet, kicsit elhallgatásszagot ad a történetnek. Pedig McCain szerint nem kell különösebb izgalmakra számítani. "Nem lesz semmi meglepetés" - mondta McCain a múlt pénteken, hozzátéve, hogy orvosai "azt mondták, minden rendben van".

A hétvégén nyilvánosságra hozandó négyszáz oldalas jelentés McCain 2000-2008 közötti orvosi jelentéseit tartalmazza, hiszen 1999-ben, első elnökjelölti indulásakor már nyilvánosságra hozta 1500 oldalnyi, részletes orvosi és pszichiátriai jelentéseit.