Bill Clinton is Obamát támogatja már

2008.06.24. 20:14

Így zajlik az előválasztás

Bill Clinton volt amerikai elnök kedden bejelentette, hogy minden erejével támogatja Barack Obamát a novemberi amerikai elnökválasztáson. Clinton felesége, Hillary Clinton is harcba szállt a demokrata jelöltségért és egészen júniusig versengett Obamával a lehetőségért.

Az egymás ellen küzdő demokraták még látványosabb összeborulása pénteken lesz: aznap Obama és Hillary Clinton közös kampánygyűlést tartanak. Többszörösen is szimbolikus lesz ez a gyűlés, mert egy Unity (Egység) nevű városban tartják majd, ahol az előválasztás idején mindketten egyaránt 107 szavazatot kaptak.

Obamáék a volt elnök kiállását így köszönték meg: "Az egységes Demokrata Párt hatalmas ereje kikényszeríti a változsát idén, és biztosak vagyunk benne, hogy Clinton elnöknek ebben komoly szerepe lesz."

Bill Clinton és Obama viszonya eddig nagyon hűvös volt, az előválasztási kampány kezdete óta egyáltalán nem beszéltek egymással. Bill Clinton többször kritizálta újságírók előtt Obamát. Azt mondta, hogy iraki béketerve csak egy tündérmese, és azzal is megvádolta, hogy visszaél azzal, hogy fekete.