Kerry szerint McCain alkalmatlan

2008.07.07. 13:06

John Kerry szerint John McCain nincs az elnökséghez szükséges ítélőképesség birtokában, írja az AP. Pikáns megállapítás, főleg mert Kerry 2004-ben, a demokraták elnökjelöltjeként sokáig győzködte McCaint - akit akkor barátjának nevezett, és akivel együtt dolgoznak a vietnami veteránok ügyében, és aki megvédte a vietnami veteránok szélsőséges támadásaitól szenátortársát -, hogy legyen az alelnöke. Ezek szerint McCain az elmúlt négy évben meghülyült, bár Kerry erre nem tett utalást.

Ezzel szemben bírálta McCain Irakkal kapcsolatos döntéseit. "Csupa rossz döntést hozott a háborúval kapcsolatban" - jelentette ki. McCain Kerryvel együtt szavazta meg az iraki háborút, majd Kerryvel (és az amerikai kormánnyal) szemben megszavazta a csapaterősítéseket, melyek eredményeként az elmúlt egy évben rohamosan javult a helyzet Irakban.

Kerry szerint a mostani McCain nem az a McCain, akit ő 2004-ben alelnökének akart. Szerinte a mostani McCain több kérdésben flipflopolt, mint amivel őt [mármint Kerryt] valaha megvádolták.