Ízelítő Obama magánéletéből

2008.07.09. 18:00

A héten a demokrata elnökjelölt Barack Obama magánéletébe tekinthetnek be egy pillanatra, akik megnézik az Acces Hollywoodnak adott négy részes exkluzív interjúját, amelynek első részletét kedd este sugározták. Az illinois-i szenátor az interjúban a felesége Michelle, és két kislányuk, a tízéves Malia és a hétéves Sasha társaságában nyilatkozott Maria Meounos-nak, aki Montanában érte utol a családot, ahol éppen Malia tizedik születésnapját és a Függetlenség Napját ünnepelték július 4-én. (ABC News, Acces Hollywood, CNN)

Bár a kampány még messze nem ért végét, Michelle szerint már az előválasztási hajrá végeztével is több idejük jut egymásra és a gyerekekre, eddig ugyanis sokszor csak telefonon tartották egymással a kapcsolatot. „Barack legalább egyszer hazajön egy héten. Olyankor családi programokat szervezünk, elmegyünk biciklizni, úszni vagy teniszezni.” A lányok azonban leginkább annak örülnének, ha már az egész kampányidőszak véget érne, hiszen szüleik egy kiskutyát ígértek nekik a kitartásukért cserébe, függetlenül attól, hogy Obama novemberben legyőzi-e a republikánus elnökjelölt John McCaint, vagy alulmarad a versenyben.

Malia és Sasha egyébként jól tűri a szüleik körül hirtelen kialakult felhajtást, sőt, sokszor még kifejezetten élvezik is a reflektorfényt. „Ó, mama, hiszen benne vagy a People magazinban! Általában olyan emberekről olvasok benne, mint Angelina Jolie” - mondta az idősebb Malia, aki egyébként nagyon szeret rendezkedni, és már alig várja, hogy Obama győzelme esetén megkapja az új szobáját a Fehér Házban. "Ott lenne az az egész szoba, amivel aztán azt kezdhetnék, amit csak akarok" - lelkendezett. Az interjú során nagyon beszédes lány elmondása szerint egyébként a legkülönfélébb területeken ad tippeket elnökjelölt apjának. „Nem igazán kell így kezet rázni gyerekekkel, így a felnőttek köszönnek. Szerintem csak integess, és mondd, hogy szia. Én legalábbis így csinálom” - idézte fel a tízéves, hogy mit tanácsolt, amikor szerinte egyik barátnőjének túlságosan is hivatalosan köszönt a kezet nyújtó Obama.

Az interjú következő részeit szerdán és csütörtökön este adják le. Obama szerdán közölte, hogy a beszélgetés túlzott népszerűségét látva egy jó darabig nem készül majd hasonló a lányaival, mert nem szeretné, ha Malia és Sasha túlzottan előtérbe kerülne, írja az AP. A családi vonal erősítését ugyanakkor egyértelműen jelzi, hogy jelenleg a barackobama.com nyitólapján is közös képen mosolyog az egész Obama család a látogatókra.