Obama már megint szánja-bánja

2008.07.11. 11:36

Négy nappal a felvétel és egy nappal az első rész sugárzása után Barack Obama már közleményben sajnálkozott, amiért gyermekeit is felhasználta kampányában. Barack Obama valószínűleg az amerikai politikai élet legbűnbánóbb figurája, írta ennek kapcsán az Atlanta Journal-Constitution publicistája, Luke Boggs.

Hiszen Obama kampányának immár számottevő részét képzik bocsánatkérései és megbánásai, ami szokatlan egy fiatal szenátortól. 2006. novemberében bocsánatot kért, mert Tony Rezko szomszédságában vásárolt magának kedvezményesen házat. 2007. februárjában megbánta, hogy az Irakban elesett amerikai katonákra a kinyúltak értelemben is használt wasted kifejezést használta. 2008. áprilisában megbánta, hogy a vidéki amerikaiakat keserű, bigott fegyvermániásként jellemezte egy San Francisco-i pénzgyűjtő vacsorán.

Ezekben az esetekben megbánása még indokolt is volt, írja Boggs, aki viszont azt nem érti, hogy az Acces Hollywoodnak a gyerekeivel közösen adott interjún mi bánni való van. A publicista szerint ráadásul az állandó megbánás nem jó üzenet egy elnöki hivatalra készülő politikustól. Végül is, az elég kellemetlen lenne, ha majd a Fehér Házban hozott döntéseit bánná meg.