Obama sms-ben közli a nagy hírt

2008.08.12. 08:00

A demokrata elnökjelölt Barack Obama halad a korral, miközben odafigyel leghűségesebb támogatóira, akik mondjuk éppen a tengerparton vagy a hegyekben töltik szabadságukat, amikor bejelenti leendő alelnökjelöltjét. Régebben a jelöltek gondosan megszervezett nagygyűléseken, valamelyik ingadozó államban közölték a nagy hírt, hogy kiaknázzák az intenzívebb médiafigyelemmel járó előnyöket, de az illinois-i szenátor stábja vasárnap biztosította a szavazókat, hogy elsőként sms-ben és emailben értesülhetnek döntéséről. Most már csak azért izgulhatnak, hogy nehogy valamelyik csúnya hírügynökség vagy tévétársaság elrontsa a játékukat, és előttük szivárogtasson. (CNN)

„Barack Obama a kampány egyik legfontosabb döntésére készül: az alelnökjelölt kiválasztására. Segítettetek alulról felépíteni ezt a mozgalmat, és Baracknak nagyon fontos, hogy Ti tudjátok meg elsőként a döntést” - olvasható David Plouffe kampányfőnök levelében. Az email természetesen azonnal elindította a találgatásokat, hogy vajon a kampánycsapat bedobja-e már a héten a hírt annak ellenére, hogy Obama éppen Hawaii-n nyaral, az olimpia pedig egyébként is sok figyelmet elvon az elnökválasztástól. Korábban a legtöbb szakértő úgy okoskodott, hogy a demokrata jelölt minden bizonnyal csak a játékok után hozza nyilvánosságra döntését.

Úgy tűnik, hogy az újítás nem nyerte el azonnal az emberek tetszését, mivel azt egy internetes szavazásban a válaszadók kétharmada szimplán csak baromságnak nevezte.