Hillary megkapta

2008.08.15. 17:52
31 hozzászólás

Elsősorban a pártegység helyreállítása érdekében a két hét múlva hivatalosan is a demokraták elnökjelöltjének választott Barack Obama és az előválasztások során alulmaradt Hillary Clinton stábja megegyezett, hogy az egykori first ladyre is szavazhatnak majd a delegáltak a konvención Denverben. A kérdés kapcsán az utóbbi időszakban kialakult birkózásról korábbi bejegyzésünkben olvashat bővebben.

„Meggyőződésem, hogy Clinton szenátor történelmi kampányának ehhez hasonló elismerése segít majd méltó módon megünnepelni ezt a meghatározó pillanatot és egyesíteni a pártot” - jelentette ki Obama csütörtökön közös közleményükben. A gesztus természetesen csak szimbolikus, hiszen maga Hillary is jelezte, hogy szuperdelegáltként ő is Obamára adja majd a szavazatát, aki az előválasztások során a kötött delegáltak és a szuperdelegáltak szavazatának többségét is megszerezte. Éppen ezért csodára nem kell számítani. (AP, ABCNews)

A döntéssel végül elérte célját a legtöbb harcos Clinton-támogató, akiknek elszántságát még Nancy Pelosi házelnök is bírálta a héten. A különböző aktivista csoportok az utóbbi időszakban többször is keményen lobbiztak azért, hogy a New York-i szenátor felkerülhessen a szavazólapra, ennek érdekében még újsághirdetéseket is vásároltak és tévés kisfilmmel is készültek. Ők most elmondásuk szerint kellemesen csalódtak.

De maradtak azért még bőven elégedetlenkedők, akiket csakis Hillary jelöltsége tudna megbékíteni. „18 éven keresztül mindig demokratákra szavaztam, legyen az helyi képviselő, vagy éppen az elnök. Idén novemberben nem Barack Obamára fogok szavazni" - jelentette ki határozottan az egyik Hillary-támogató. Egy csalódott csoport külön akciótervvel készül Denverre, röplapokkal és blogokon terjesztett videó segítségével a jelöltállítási folyamat szokatlanságaira hívnák fel a figyelmet augusztus 25-29 között.