És ha már Sarah Palinnál tartunk

2008.09.01. 23:39
7 hozzászólás

McCain választása azért is eshetett Sarah Palinra, mert ismeretlenségével a jelölt lázba hozhatja a médiát. Ha ez volt a cél, sikerrel jártak. Kérdés, hogy mennyire készültek fel Palin múltjából. A Washington Post máris kiásta, hogy az alaszkai kormányzó, még mielőtt alaszkai kormányzó lett volna, Alaszka korrupcióval gyanúsított szenátorának politikai akcióbizottságát vezette. A szervezeteket az adótörvény vonatkozó paragrafusa alapján 527-eseknek hívják, a lényegük, hogy míg egy politikus nem gyűjthet korlátlanul adományokat, egy 527-es igen. Palin 527-esét "Ted Stevens Kiválóság a Közszolgálatban"-nak hívták.

A Post beszámolója szerint Stevens szenátor szerepe mérsékelt volt a csoport életében, beszélgetésekre korlátozódott a vezetőkkel. "Beleegyezett, hogy felhasználjuk a nevét" - mondta, a csoport alapítója, Gloria Shriver, az alaszkai republikánus párt vezérének, Randy Ruderichnek a neje. (Annak a Ruderichnek, akit Palin 2005-ben korrupció miatt feljelentett.)

Stevens ellen nemrég emeltek vádat, a gyanú szerint drága ajándékokat fogadott el az azóta már megszűnt Veco olajipari cégtől. A republikánus szenátor az utolsó pillanatban Palin mellé állt a 2006-os kormányzóválasztáson, közös reklámot is forgattak. (Palin republikánus színekben indult, fura is lett volna, ha az állam republikánus szenátora nem támogatja.)