És ha már Sarah Palinnál tartunk

2008.09.01. 23:39
7 hozzászólás

McCain választása azért is eshetett Sarah Palinra, mert ismeretlenségével a jelölt lázba hozhatja a médiát. Ha ez volt a cél, sikerrel jártak. Kérdés, hogy mennyire készültek fel Palin múltjából. A Washington Post máris kiásta, hogy az alaszkai kormányzó, még mielőtt alaszkai kormányzó lett volna, Alaszka korrupcióval gyanúsított szenátorának politikai akcióbizottságát vezette. A szervezeteket az adótörvény vonatkozó paragrafusa alapján 527-eseknek hívják, a lényegük, hogy míg egy politikus nem gyűjthet korlátlanul adományokat, egy 527-es igen. Palin 527-esét "Ted Stevens Kiválóság a Közszolgálatban"-nak hívták.

A Post beszámolója szerint Stevens szenátor szerepe mérsékelt volt a csoport életében, beszélgetésekre korlátozódott a vezetőkkel. "Beleegyezett, hogy felhasználjuk a nevét" - mondta, a csoport alapítója, Gloria Shriver, az alaszkai republikánus párt vezérének, Randy Ruderichnek a neje. (Annak a Ruderichnek, akit Palin 2005-ben korrupció miatt feljelentett.)

Stevens ellen nemrég emeltek vádat, a gyanú szerint drága ajándékokat fogadott el az azóta már megszűnt Veco olajipari cégtől. A republikánus szenátor az utolsó pillanatban Palin mellé állt a 2006-os kormányzóválasztáson, közös reklámot is forgattak. (Palin republikánus színekben indult, fura is lett volna, ha az állam republikánus szenátora nem támogatja.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?