Rudy Giuliani kiszabadult a ketrecből

2008.09.04. 05:10
12 hozzászólás

A volt New York-i polgármester és bukott republikánus elnökjelölt, Rudy Giuliani Barack Obama kedélyes gyalázásával emelte a republikánus küldöttek hangulatát. "Barack Obama közösségi szervezőként kezdte karrierjét. Mi?" - kezdte nevetve. Obama illinois-i szenátorkodásából azt idézte fel, hogy százharminc szavazáskor nem tudott dönteni. "Nem tudott igent vagy nemet mondani, a jelen gombot nyomta meg. Túl nehéz választás volt" - mondta, hozzátéve, hogy az nem elég, ha az Egyesült Államok elnöke jelen van, döntenie is kell.

Obama 2004-es szövetségi szenátorrá választása után sem vitézkedett a törvényhozói munkában, mondta Giuliani. "Aféle celebritás volt". Aztán Joe Bident idézte, aki egy demokrata jelölti vitában azt mondta Obamáról, hogy most nincs idő rá, hogy munka közben tanítsák be az Egyesült Államok elnökét. De felidézte Hillary hajnali telefonos támadását is. Támadta szlogenjeit is: "A változás nem irány, a remény nem stratégia".

Aztán szépen felsorolta Obama összes, a kampányban vétett bakiját - például azt, amikor Oroszországot az ENSZ Biztonsági Tanácsával akarta volna megfegyelmezni, elfeledkezve arról a tényről, hogy Oroszországnak vétójoga van a BT-ben. Hosszasan idézgethetnénk még a további támadásokat, de nem tesszük. Szórakoztató beszéd volt, ajánljuk mindazoknak, akik nem rajonganak a demokratákért.