Sarah Palin bevonulása

2008.09.04. 01:07
36 hozzászólás

Egészen impozáns programot állítottak össze szerdára a republikánusok. Az elnökjelölő gyűlés harmadik napján a gazdaság lesz a téma, így felszólal McCain egykori riválisa, Mitt Romney és egyik kedvenc üzletembere és kampányának társigazgatója, Meg Whitman, az eBay volt tulajdonos-vezérigazgatója. Felszólal Mike Huckabee, aki a legtovább maradt versenyben McCainnel (tudjuk, valójában Ron Paul maradt legtovább, de neki sosem volt esélye). Mindhármuk neve felmerült McCain lehetséges alelnökjelöltjeként.

De egyikük sem lett. A jelöltséget az est leginkább várt szónoka, Sarah Palin kapta. Hogy ki ő? A demokrata balszárny szerint bigott keresztény, abortuszellenző, könyvbetiltó, és még a gyerekét is a lánya szülte. A szociális konzervatívok egyszerűen imádják, ami majdnem olyan rémisztő, mint amiket a szélsőbal terjeszt róla. A sajtó az információhiány miatt minden apróságra ugrik - a teljesen valószínűtlen pletyka miatt, hogy legkisebb gyermeke valójában legnagyobb lányának a gyereke, folyamatosan zaklatták az újságírók. Végül emiatt hozták nyilvánosságra, hogy legnagyobb lánya öt hónapos terhes - tehát már a Down-kóros Trig születésekor az volt. Persze, ez előbb-utóbb magától is kiderült volna.

Lényeg a lényeg, Palin miatt alaposan megromlott a kampánystáb és a jelölt viszonya a sajtóval. Ez persze taktikai húzás is lehet, a jobboldal szeret a liberális médiatúlsúlyra panaszkodni. De ennek eredményeként Palinről csak botrányok kapcsán hallani az elmúlt napokban. Mai beszédével lehetősége nyílik alakítani a képen - a konvenció után pedig McCain kampánystábjának ígérete szerint már a sajtó számára is elérhető lesz. McCainék szerint Joe Biden demokrata alelnökjelölt esetében ugyanez volt a menetrend. De a 35 éve szenátor Bidenről eleve elég sokat tudott a sajtó, Palinről meg most legfeljebb azt, hogy családja elképesztő tempóban gyarapodik, a sógora meg egy szemétláda.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!