Biden szerint Clinton jobb alelnökjelölt lehetne

2008.09.11. 16:51
139 hozzászólás

Miután a demokrata elnökjelölt Barack Obama kirúzsozott disznóról szóló kijelentésére lecsaptak a republikánusok, ezúttal az illinois-i szenátor alelnökjelöltje dobott fel újabb labdát az ellenfeleknek. Joe Biden egy szerdai rendezvényen egy néző felvetésére reagálva meglepő módon kelt Hillary Clinton védelmére: arról beszélt, hogy az egykori first lady akár jobb választás is lehetett volna nála a tisztségre. (ABC News)

Egy New Hampshire-i rendezvényén a közönségből az egyik férfi elmondta, hogy mennyire örül neki, hogy Obama őt választotta Hillary helyett, aki csúnya dolgokat tett a múltban. „Hillary Clinton legalább annyira alkalmas, sőt, talán még nálam is alkalmasabb lenne az Egyesült Államok alelnökének. Tisztázzuk, ő egy nagyon közeli barátom, alkalmas lenne az Egyesült Államok elnökének, és minden gond nélkül alelnökének is. Őszintén szólva, akár jobb választás is lehetett volna nálam” - mondta a delaware-i szenátor.

A republikánus elnökjelölt John McCain kampánya persze azonnal kontrázott a demokrata oldalon zavart jelző kijelentésre. „Ez volt Barack Obama legfontosabb döntése az elnökválasztás során, és Biden, az általa kiválasztott jelölt maga veti fel, hogy nem ő a megfelelő ember a posztra, és Hillary Clinton jobb választás lehetett volna” - olvasható a kampánycsapat közleményében.

Mióta McCain Sarah Palint választotta alelnökjelöltjének, számos külföldi elemző eljátszott már a gondolattal, hogy mennyit segíthetne Hillary az elmúlt időszakban egyre erősödő republikánusok ellen. A felvetéseknek azonban valójában nincs sok értelme, hiszen ha Hillary alelnökjelölt lenne, akkor McCain nem Palint választja maga mellé, és a verseny alapjaiban különbözne a mostanitól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?