Biden szerint Clinton jobb alelnökjelölt lehetne

2008.09.11. 16:51
139 hozzászólás

Miután a demokrata elnökjelölt Barack Obama kirúzsozott disznóról szóló kijelentésére lecsaptak a republikánusok, ezúttal az illinois-i szenátor alelnökjelöltje dobott fel újabb labdát az ellenfeleknek. Joe Biden egy szerdai rendezvényen egy néző felvetésére reagálva meglepő módon kelt Hillary Clinton védelmére: arról beszélt, hogy az egykori first lady akár jobb választás is lehetett volna nála a tisztségre. (ABC News)

Egy New Hampshire-i rendezvényén a közönségből az egyik férfi elmondta, hogy mennyire örül neki, hogy Obama őt választotta Hillary helyett, aki csúnya dolgokat tett a múltban. „Hillary Clinton legalább annyira alkalmas, sőt, talán még nálam is alkalmasabb lenne az Egyesült Államok alelnökének. Tisztázzuk, ő egy nagyon közeli barátom, alkalmas lenne az Egyesült Államok elnökének, és minden gond nélkül alelnökének is. Őszintén szólva, akár jobb választás is lehetett volna nálam” - mondta a delaware-i szenátor.

A republikánus elnökjelölt John McCain kampánya persze azonnal kontrázott a demokrata oldalon zavart jelző kijelentésre. „Ez volt Barack Obama legfontosabb döntése az elnökválasztás során, és Biden, az általa kiválasztott jelölt maga veti fel, hogy nem ő a megfelelő ember a posztra, és Hillary Clinton jobb választás lehetett volna” - olvasható a kampánycsapat közleményében.

Mióta McCain Sarah Palint választotta alelnökjelöltjének, számos külföldi elemző eljátszott már a gondolattal, hogy mennyit segíthetne Hillary az elmúlt időszakban egyre erősödő republikánusok ellen. A felvetéseknek azonban valójában nincs sok értelme, hiszen ha Hillary alelnökjelölt lenne, akkor McCain nem Palint választja maga mellé, és a verseny alapjaiban különbözne a mostanitól.