Palin már nemkívánatos vendég

2008.09.19. 17:10
226 hozzászólás

Miután Hillary Clinton éppen a republikánus alelnökjelölt miatt lemondta szereplését, a szervezők bejelentették, hogy nem tartanak igényt Sarah Palin részvételére egy szeptember 22-i rendezvényen, amelyen a legfontosabb zsidó szervezetek tüntetnek majd Mahmud Ahmadinezsád iráni elnök ellen. Az indoklás szerint a fellépése miatt kialakult vita elvonja a figyelmet a tiltakozók eredeti céljaitól. (Washington Post)

A republikánus elnökjelölt John McCain kampánystábja a bejelentést követően azzal vádolta a demokratákat, hogy nyomást gyakoroltak a szervezőkre, Obamáék viszont azzal vágtak vissza, hogy a republikánusok láthatóan politikai hasznot akartak húzni a rendezvényből.

Az esemény hivatalos célja, hogy a résztvevők tiltakozzanak Ahmadinezsád jövő heti ENSZ látogatása ellen, és elutasítsák Irán atomfegyver programját. „A gyűlés szervezői úgy döntöttek, hogy egyetlen amerikai politikus sem jelenhet meg a rendezvényen, amelynek középpontjában továbbra is az iráni fenyegetések állnak” - olvasható az egyik csoport közleményében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?