Sarah Palintől várják a megváltást

2009.03.17. 12:54 Módosítva: 2009-03-17 13:56:46
9 hozzászólás

A Republikánus Párt egyik legfényesebb feltörekvő csillagának nevezett Sarah Palin alaszkai kormányzó és korábbi alelnökjelölt lesz június 8-án a republikánus kongresszusi képviselők és szenátorok legfontosabb pénzgyűjtő rendezvényének főszónoka. A vacsora jó alkalom lesz majd Palinnak, hogy megint megmutassa magát Washingtonban.

November 4-én a republikánusok az elnökválasztás mellett a kongresszusi választásokon is vereséget szenvedtek. A demokratáknak még majdnem a hatvan fős álomtöbbség is összejött a szenátusban, a képviselőházban pedig megszilárdították korábbi fölényüket. 2010-ben az előző évinél is több republikánus szenátornak és képviselőnek kell megvédenie székét, a harchoz pedig minden segítségre és főleg rengeteg pénzre lesz szükségük.

"Palin kormányzó a friss levegőt jelenti, (...) és kulcsfontosságú szerepet játszik majd a következő években a párt újjáépítésében. Tavaly ősszel tömegeket tüzelt fel szerte az országban, és várakozásaink szerint hasonló lelkesedést vált majd ki a rendezvényünkön" - olvasható a kongresszus republikánus tagjainak közleményében.

Palin járt ugyan Alaszkán kívül a november 4-i elnökválasztás óta, de az elmúlt hónapokban viszonylag kevéssé volt előtérben, főleg ahhoz képest, hogy a 2008. augusztus végén bejelentett republikánus alelnökjelöltségét követő két hónapban a legnagyobb médiasztárrá nőtte ki magát a konzervatív oldalon.

Palin egyébként továbbra is a törzsszavazók egyik kedvence, és egy februári CNN/Opinion Research felmérés szerint a szóba kerülő jelöltek közül őt támogatták a legtöbben. Az alaszkai kormányzó 29 százalékot kapott, míg minden negyedik republikánus Mike Huckabee korábbi arkansas-i kormányzó mögé állt, ötödük pedig Mitt Romney egykori massachusetts-i kormányzóban látja a megoldást.

Sarah Palin jövője ettől függetlenül még kérdéses, F. Balázs elemzését itt olvashatják a témában>>>.