Romney tömege eltörpült a stadionban

2012.02.25. 17:04

Így zajlik az előválasztás

Kicsit kínos melléfogásnak bizonyult a helyszínválasztás Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó gazdasági témákról szóló beszédéhez Detroitban. Az 1200 fős rendezvénynek egy 65 ezer fős stadiont szemeltek ki, amely így a képeken látványosan kongott az ürességtől, és agyonnyomta az eseményt.

A tévéközvetítéseknél még nem is feltétlenül volt probléma, mivel a kamerák a felállított háttér előtt beszélő Romney-t mutatták, vagy pedig végigpásztáztak a több mint ezerfős hallgatóságon, azonban a helyszínen készített képeken már rögtön szembeötlő volt a kontraszt.

A megjelent újságírók és bloggerek már a beszéd előtt elkezdték kiposztolni képeiket az interneten, de a később összegyűlt, egyébként egyáltalán nem kevés 1200 ember is teljesen eltörpült a pálya szélén felállított területen.

000 139771414

Ez különösen azért volt kínos a New York Times szerint, mert sokan rögtön párhuzamokat vontak Barack Obama négy évvel ezelőtt, 2008. februárjában az előválasztási időszak ezen szakaszán stadionokban rendezett nagygyűléseivel, amelyeken 14-20 ezer ember vett részt.

Habár Romney-ék nem is tettek kísérletet a stadion megtöltésére, a rendezvényt a szervezők pedig nem egy különösebben promotált nagygyűlésnek hirdették meg, de nem szerencsés azt a látszatot kelteni, hogy a szavazókat nem érdeklik egy jelölt fellépései. Ráadásul éppen azért kellett áthelyezni a beszédet, mert az eredeti helyszín túl kicsinek bizonyult a tervezettnél több érdeklődőnek, így pedig a Ford Field stadion kiválasztása kétszeresen is öngól volt.

000 139771314

Ennél már csak a 2008-as republikánus elnökjelölt, John McCain egyik rendezvénye nézett ki mulatságosabban, amikor egy 35 ezres stadionban mindössze 64 széket állítottak fel a pálya szélén, emlékeztet rá a New York Times.  • Hírek
  • Bankszámla