Gingrich eddig húzta

2012.05.02. 22:11
22 hozzászólás

Ahogy azt az előző heti hírek alapján várni lehetett, Newt Gingrich volt házelnök szerdán hivatalosan is felfüggesztette elnökjelölti kampányát a virginiai Arlingtonban. „Ma felfüggesztem a kampányt, de ez nem jelenti az állampolgárságom felfüggesztését is" – mondta, jelezve, hogy feleségével együtt továbbra is aktívak akarnak maradni a fontos kérdésekben.

A leendő republikánus elnökjelölt Mitt Romney támogatását is bejelentő Gingrich az előválasztások kezdete óta egyedül január végén volt igazán versenyben a jelöltségért, amikor nyerni tudott Dél-Karolinában, de utána már csak a hazai pályájának számító Georgiát tudta hozni, és végül több millió dolláros adóssággal zárja kampányát.

Newt Gingrich volt házelnök szerdán hivatalosan is felfüggesztette elnökjelölti kampányát
Newt Gingrich volt házelnök szerdán hivatalosan is felfüggesztette elnökjelölti kampányát
Fotó: Jewel Samad

A több vitán is meggyőző teljesítménye mellett például holdbázisos ötletével címlapokra kerülő volt házelnök így is már csak formálisan volt versenyben, az elmúlt hetekben lényegében nem kampányolt, és a csapatát is jelentősen lecsökkentette.

Kilépésével már csak a libertárius Ron Paul maradt versenyben Mitt Romney-val a republikánus elnökjelöltségért, de valójában a volt massachusettsi kormányzó már Rick Santorum április eleji visszalépésével a párt leendő elnökjelöltje lett, aki majd szembeszállhat novemberben Barack Obamával.