Obama pénzért ment a Szex és New York sztárjának lakására

2012.06.15. 13:55

Talán még Sarah Jessica Parker arca is megnyúlt egy pillanatra, amikor megtudta, hogy a manhattani lakásán rendezett adománygyűjtő rendezvényen megjelent vendégek kétmillió dollárt dobtak össze Barack Obama újraválasztási kampányának finanszírozására.

Az átváltva majdnem félmilliárd forintnak megfelelő összeg a belépőkből jött össze, a negyvenezer dolláros beugróért cserébe a vendégek olyan hírességek társaságában tölthettek el néhány kellemes órát, mint Meryl Streep, Michael Kors divattervező, vagy a Vogue magazin főszerkesztője, Anna Wintour. Obama a vendégek előtt elmondta, a munkájuk még nem ért véget, ezért újra indul az amerikai elnöki székért, majd azzal viccelődött, hogy a Fehér Ház-i hierarchiában még a kutyájuk, Bo is megelőzi őt.

A szintén csütörtökön, a Plaza Hotelben tartott adománygyűjtő rendezvény viszont még Jessica Parker buliját is lepipálta: a Mariah Carey nevével fémjelzett gála koncerten 2,5 millió dollárt jött össze a belépőkből, igaz, erre a rendezvényre csak tízezer dollár volt a belépő ára.

Nem titok, hogy Hollywood hagyományosan a demokrata jelöltet támogatja az amerikai elnökválasztáson, alig két hete George Clooney is a mostanihoz hasonló adománygyűjtő partit tartott Los Angeles-i otthonában. A rendezvényen, amin jelen volt többek között Barbara Streisand és Josh Brolin is, mintegy tizenöt millió dollárt gyűjtöttek az újraválasztási kampány támogatására.

Az adománygyűjtő rendezvényeken összegyűjtött pénzek az Obama Victory Fundba mennek, ami több, az amerikai elnököt támogató szervezet összeolvadásából jött létre. A szervezethez az utóbbi időben dől a pénz, a New York Times információi szerint már majdnem 200 millió dollár gyűlt össze Obama kampányára, ami több mint kétszer annyi, mint amennyivel az elnök republikánus riválisa, Mitt Romney rendelkezik.