Mit nézünk ma?

2012.09.04. 16:59
13 hozzászólás

Nincs könnyű helyzetben a tudósító, aki nem a helyszínről próbálja közvetíteni a Demokrata Párt charlotte-i jelölőgyűlését, melynek programját a párt érthetetlen módon nem köti az érdeklődők orrára. Két napi webes böngészés után már-már az a tudósító érzése, hogy a magyar-azeri fogolycsere-egyezményhez is könnyebb hozzájutni, mint ahhoz az egyoldalas word-dokumentumhoz, ahol óránkénti lebontásban felsorolják, hogy mi történik a jelölőgyűlésen.

Annyi biztos, hogy a demokraták nem tréfálnak. Míg a republikánusok egészen kíméletes, napi legfeljebb ötórás programot állítottak össze, a demokraták teljes hat óránál nem adják alább. Kedden például helyi idő szerint délután ötkor – magyar idő szerint este tizenegykor –összekalapálják az ülést, ahol valaki nyilván bevonul a zászlókkal, másvalaki megnyitja az ülést, és egy harmadik valaki elénekli a himnuszt. Közülük csak az utóbbi személye ismert.

A himnuszt Amber Riley, az Egyesült Államokban népszerű giccssorozat, a Glee egyik sztárja énekli. A Glee olyan középiskolásokról szól, akik konfliktusaik nagy részét énekelve oldják meg. Riley kiemelkedik a sorozatból, ő szólókat is szokott énekelni, például a „Törd be az ablakod”, a „Mondom, hogy nem megyek”, vagy a „Rajtam van a gyűlölet” című örökbecsűket. De őt érte az a megtiszteltetés, hogy három nappal Whitney Houston halála után elénekelhette az elhunyt „Mindig szeretni foglak” című slágerét.

Arról, hogy a következő öt órában mi fog történni, fogalmunk sincs. Tízkor – magyar idő szerint hajnali négykor – a San Antonio-i polgármester, Julian Castro mondhatja el hangadó beszédét, az est sztárja pedig a magyar idő szerint hajnali 4:35-kor pódimura lépő first lady, Michelle Obama.