Obama stratégája megtarthatja a bajuszát

2012.11.07. 04:35
0 hozzászólás

Barack Obama megnyerte az újraválasztását, ráadásul még főstratégája, David Axelrod megtarthatja a bajuszát, amelyet fogadásból leborotvált volna, ha csak egyet is elveszítenek Pennsylvania, Michigan és Minnesota közül.

A három biztosnak tűnő demokrata államot némileg meglepetésre próbálta játékba hozni az utolsó pillanatokban Romney. A demokraták végig kétségbeesett próbálkozásnak nevezték az akciót, de Romney még a választás napján, kedden is Pennsylvaniában zárta a kampányt.

Az tény, hogy Obamáéknak is több millió dollárt kellett hirdetésekre költeniük Pennsylvaniában, amit nem tudtak máshol felhasználni viszont kampányolni Bill Clinton exelnököt küldték be, miközben Romney és alelnökjelöltje, Paul Ryan az idejét áldozta fel a végül simán demokrata államokban.

Michigan annyira nem volt kérdés, hogy azonnal odaadták Obamának, de Pennsylvaniában és Minnesotában is simán nyer a demokrata elnök. Ráadásul minden jel szerint Wisconsinban, Romney alelnökjelöltjének a hazai pályáján sem tudtak lőtávolba kerülni a republikánusok.

Már eredetileg is egyértelműnek tűnt, hogy Romney a felmérésekben makacsul Obamának mért Ohio kiváltásával próbálkozhat, ezt a feltételezést pedig most az is erősíti, hogy a CNN-nek két republikánus forrás is azt állította, Romney-ék belső jelentése ötszázalékos különbséget mért Obama javára Ohióban az előző hét végén. Pennsylvaniában viszont állítólag szorosnak ítélték a küzdelmet.