Ben Carson is kiszáll az elnökválasztási küzdelemből

2016.03.02. 23:55
4 hozzászólás

A Donald Trump győzelmét hozó szuperkedd után négyszemélyesre szűkül majd a republikánus mezőny, miután Ben Carson visszavonult idegsebész is kiszáll a versengésből. Az eddig szavazó összes államban leszereplő Carson nem lát már utat maga előtt, ezért a csütörtök esti tévévitán már nem vesz részt, de hivatalosan majd pénteken jelentheti be visszalépését.

Carson egyik bizalmasa azt mondta a Politicónak, hogy az idegsebész nem fog kiállni egyik versenyben maradt jelölt mellett sem, de majd támogatni fogja azt, aki elnyeri közülük a párt hivatalos elnökjelöltségét. Carson állítása szerint már politikai tisztségért sem akar indulni, de azért a politika közelében marad majd.

Ezt azért is hangsúlyozhatta, mert kedden este elterjedt, hogy a republikánus vezetők esetleg felajánlották neki, hogy támogatnák egy esetleges szenátori kampányát, ha kiszállna az elnökjelölti küzdelemből. Carson azonban állítja, hogy ilyesmiről nincs szó, és nem is nyomásgyakorlás hatására döntött.

Carsonnak sehol sem volt esélye még egy dobogóra sem, azonban országosan a RealClearPolitics összesítése szerint még mindig 9 százalékra mérték, ezzel pedig fontos szavazatokat vehetett el más jelöltektől. Az a következő hetekben derül ki, hogy ki tud leginkább profitálni a visszalépéséből.

A republikánusoknál szombaton folytatódik az előválasztás, Kansasben, Kentuckyban, Louisianában és Maine-ben is szavaznak majd.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!