Az Anonymous feltörte Donald Trump hangpostáját

2016.03.05. 23:01 Módosítva: 2016.03.05. 23:12

Így zajlik az előválasztás

Az Independent szerint az Anonymous hackercsoport tagjai feltörték Donald Trump telefonjának hangpostáját. Az üzenetekben a baloldali sajtó több vezető személyisége nyilvánít köszönetet neki támogatásáért, dicsérik és áradoznak róla. 

A Gawker szerezte meg az üzeneteket a 4chan /b/ fórumáról, és ugyan nem száz százalékig biztos, hogy valódiak, úgy vélik, eredetinek látszanak.

Az Anonymous már decemberben hadat üzent a republikánus elnökjelöltnek, amiért azt ígérte, hogy a muszlimok nem léphetnek majd be az USA területére.

A felvételeken az MSNBC riporterei, Mika Brezinski és Joe Scarborough is hálálkodik neki egy jótékonysági esemény miatt. Scarborough azt mondja: "Annyira hálásak vagyunk mindenért, Donald, csak fel akarjuk hívni Önt, és elmondani, milyen sokat jelentett ez nekünk".

Az egyik februári MSNBC-interjúról egy olyan felvétel szivárgott ki, amin Trump arra kéri a tévéseket, hogy "jó fényben tűnjünk fel" vagy hogy "ne kérdezzenek túl nehezeket", amikor Brezinski megkérdezi, hogy kérdezheti-e a bevándorlási politikájáról. 

A szintén az MSNBC-nél dolgozó Tamron Hall egy üzenetben azt meséli el, hogy vesz egy Gucci-ruhát, ami 3000 dollárba kerül, de felhasználja a Trumpnak járó kedvezményt, és így olcsóbban jut hozzá.

Trump a liberális médiát többször hazugnak, gyomorforgatónak nevezte, és elhatárolódott tőle, ezért felettébb kínosak számára a kiszivárgott felvételek.