Sanders bevallotta, hogy fiatal korában kipróbálta a füvet

2016.03.07. 20:05 Módosítva: 2016-03-07 20:06:18
1 hozzászólás

Bernie Sanders hétfői michigani kampánygyűlésén szóba hozta a drogkérdést, ráadásul általános véleményén kívül személyes tapasztalatait is megosztotta a közönséggel. Hillary Clinton vetélytársa a demokrata elnökjelöltségért elmondta, minden eszközzel küzdenünk kell az ellen, hogy a gyerekeink heroinfüggők legyenek, de a marihuána nem egyenlő a heroinnal. 

Sanders azt is gyorsan hozzátette, nem kampányol kifejezetten a marihuána mellett, de nem tartja értelmes dolognak, hogy egy kategóriában szerepeljen a heroinnal. Maga is kipróbálta a füvet fiatal korában, mondta, de állítása szerint csak köhögőrohamot kapott tőle, más hatást nem gyakorolt rá. Hillary Clinton egyelőre nem számolt be fiatalkori füves élményekről a kampányban, de férje, Bill többször is vállalta nyilvánosan, hogy korábban szívott, ahogyan Obama is. 

Bernie Sanders a kevésbé esélyes demokrata elnökjelölt. Az előválasztások legutóbbi állomásain ő és Clinton is simán behúzták a nekik fekvő államokat, amelyek Sanders esetében Kansas és Nebraska voltak. A győzelmek ellenére az esélyei tovább csökkentek, mivel Clinton nagyobb különbséggel nyerte meg államait, így szombaton 11 delegálttal többet szerzett. Michiganben még reménykedhet Sanders, bár a felmérések szerint ott is Hillary vezet.