Videón, ahogy Obama szóvivője lerázza magáról Lázár összeesküvés-elméletét

GettyImages-462020706
2016.05.20. 12:17

Így zajlik az előválasztás

Tegnap este írtunk arról, hogy Barack Obama egyes számú szóvivője, Josh Earnest reagált a Lázár János csütörtöki kormányinfóján elhangzottakra, miszerint Barack Obama és az USA azért áll a bevándorlás pártján, hogy muszlimokkal töltsék fel Európát. Azóta felkerült Earnest sajtótájékoztatójáról a Fehér Ház Youtube-csatornájára a videó, amin már pontosan látható, milyen kérdésre mit reagál.

Az általában minden hétköznap megtartott, több mint egy órás White House Press Briefing legelején jön elő a téma. Josh Earnestnek nincs semmilyen bejelenteni valója, ezért rögtön rátérnek az újságírók kérdéseire. Lázárról a sajtótájékoztató harmadik percében kérdez Darlene Superville, az Associated Press (AP) hírügynökség fehér házi tudósítója. Érdemes egyébként figyelni az arckifejezését is, ahogy röviden elmondja a Miniszterelnökséget vezető miniszter összeesküvés-elméletét:

A Fehér Ház szóvivője Lázárra

A következő hangzik el a videón, saját fordításban:

–Van még egy dolog, amiről szeretném megkérdezni. A magyar miniszterelnök kabinetfőnöke a mai nap során azt mondta, hogy Obama elnök és az Egyesült Államok azért támogatja a bevándorlást Európába, mert az összes muszlimot Európába akarják küldeni. Szeretne erre bármit válaszolni?

–Nem láttam azokat a megjegyzéseket. Nem vagyok benne biztos, hogy méltóak a válaszra.

A teljes videót a Youtube-on itt lehet megnézni.