Habony Árpád a fél Századvéget odaadná egy ilyen sötét, aljas és zseniális lejárató videóért

2016.05.24. 00:38

Így zajlik az előválasztás

Nem csak a durcás magyar kormány mondogat oda nagy elánnal Bill Clintonnak, hanem Donald Trump is. A republikánus elnökjelölt ugyanis érzi, hogy - még mindig csak leendő - riválisát, Hillary Clintont a kampányban helyszíni tapasztalataink alapján elég nagypapás teljesítményt mutató volt elnökön keresztül is meg lehet fogni. Ezért Trump hétfőn posztolt is egy videót az Instagramjára, méghozzá a legalattomosabb, legsötétebb lejárató fajtából. Tessék:

Is Hillary really protecting women?

Donald J. Trump (@realdonaldtrump) által közzétett videó,

A magyar olvasóknak nyilván nem kell magyarázni

  • a sötét tónust
  • a horrorfilmek telefonos üzeneteire emlékeztető női zokogásokat és hangeffekteket
  • a Fehér Házra úsztatott szivarozó (!) Clintont 

De azért érdemes egy kicsit mélyebbre menni. A hangbejátszások ugyanis egytől-egyig  olyan nőktől származnak, akik valamikor vádat emeltek a volt elnök ellen szexuális jellegű visszaélés/bántalmazás miatt. Az ezekkel kapcsolatos vizsgálatok egy részénél az is kiderült, hogy Clintonnak valóban volt szexuális kapcsolata némely vádlójával, de maguk a vádak sosem állták meg a helyüket a jog ítélőszéke előtt. Ellenben a sejtetések, botrányok tökéletes munícióként szolgálnak felesége ellen is, főleg ha ennyire gonosz mesterművekbe töltik őket.

A "Tényleg Hillary védi meg a nőket?" szlogennel kiposztolt videótól valószínűleg függetlenül, de érdekesen alakulnak a két jelölt támogatottsági adatai. A RealClearPolitics közvélemény-kutatási átlagában

először vette át a vezetést Trump,

igaz, csak 0 ,2 átlagszázalékponttal. Hillary Clinton ugyanebben a mutatóban pár hónappal ezelőtt még kétszámjegyű előnnyel bírt - amit számára nyilván igen bosszantó módon a radikális baloldali jelölt, Bernie Sanders szépen meg is őrzött.