Donald Trumpból programozási nyelv lett

2016.05.26. 06:35
0 hozzászólás

Nemrég került fel a Githubra, és máris a világ politikát követő programozóinak kedvence a TrumpScript programnyelv, amit a Rice University egyetem diákjai készítettek egy programozóversenyen. A nyelv a népszerű Python szkriptnyelv alapjaira épül, és igyekszik minden megnyilvánulásában Donald Trump viselkedését másolni. Mottója természetesen az, hogy tegyük újra naggyá a programozást, a hibaüzenetek pedig változatos Trump-idézetek.

A TrumpScript alapvetően teljesen ugyanúgy működik, mint a modern programozási nyelvek, néhány extra szabálya van csak:

  • Nem használ tört számokat, csak egészeket, és kizárólag egymillió felettieket. Ami annál kisebb, az nem érdemli meg Amerika figyelmét, a törtek meg csak felesleges túlbonyolításai a dolgoknak.
  • Nem lehet külső kódkönyvtárakból beimportálni részeket, mert Amerika már amúgy is túlzottan importfüggő, és mindent otthon kell gyártani inkább.
  • A logikai igaz és hamis helyett a tény és hazugság kifejezéseket használja.ű
  • Változók neveként csak a legnépszerűbb és leggyakoribb angol szavakat, illetve politikusok neveit lehet használni, hogy mindenki megértse.
  • Minden programkódot az "America is great" (Amerika nagyszerű) sorral kell lezárni.
  • A program a 4,5 milliárdos számot automatikusan átírja 10 milliárdra (előbbi a Forbes üzleti lap becslése Trump vagyonára, utóbbi a saját bevallása szerinti vagyona).
  • A TrumpScript nem kompatibilis a Windows egyetlen verziójával sem, mert Trump nem hisz a PC-ben (a szójáték lényege, hogy PC a számítógép mellett a politikai korrektségnek is a rövidítése).

A készítők kiemelik, hogy TrumpScriptben nem könnyű programozni, elsősorban azért, mert

Trump nem szeret a kudarcairól beszélni, ezért ha a kódod nem működik, a legtöbb esetben inkább csendben marad az okokkal kapcsolatban