Sanders bejelentette együttműködését Clintonnal

2016.06.17. 06:28

Egy élőben streamelt beszédben Bernie Sanders elnökjelöltségért küzdő demokrata politikus, vermonti szenátor bejelentette, hogy befejezi a versengést Clintonnal, a cél pedig, hogy „Trumpot durván legyőzzük” – számol be a Guardian

Bernie Sanders a támogatóit arra biztatta, hogy lépjenek túl a demokrata elnökjelölti harcon, ugyanakkor addig azért nem ment el, hogy teljes támogatásáról biztosítsa vetélytársát. Leszögezte: a „politikai forradalma” Clinton elnökjelöltségért folytatott győzelme ellenére is folytatódik

A következő öt hónap fő politikai feladata, hogy legyőzzük, és nagyon legyőzzük Trumpot. És én személyesen nagyon rövid időn belül elkezdem a szerepemet ebben a folyamatban – mondta. 

A szenátor megköszönte a támogatóinak a kampányában nyújtott segítséget. „Választások jönnek és mennek, de a politikai és társadalmi forradalmak, amik a társadalmunkat próbálják meg megváltoztatni, sosem érnek véget” – mondta. 

A Guardian összegzése szerint a nehezen dekódolható kijelentések, amelyekből nem lehet pontosan eldönteni, hogy mennyire áll be Clinton mögé Sanders, arra utalhatnak, hogy még folynak az alkuk a két fél között.