Az amerikai titkosszolgálat nem tudja, kik törték fel Clintonék e-mailjeit

2016.07.28. 23:14

Így zajlik az előválasztás

Az amerikai hírszerzés vezetője azt mondja, valójában még nem tudják, ki törte fel a Demokrata Párt e-mailjeit.  James Clapper, az amerikai nemzeti hírszerzés (DNI) igazgatója csütörtökön beszélt arról, hogy a titkosszolgálat egyelőre nem tud állást foglalni a kérdésben. Az FBI sem hozott nyilvánosságra semmit arról, hogy kik állhattak a hackertámadás mögött.

Szerdán még Obama elnök is arról beszélt, hogy egyre több szakértő feltételezi: Oroszország áll amögött, hogy a Wikileaks a múlt pénteken a Demokrata Párttól megszerzett több ezer levelet publikált. Ezek arról tanúskodtak, hogy a párt megpróbálta gáncsolni Bernie Sanders kampányát, hogy Clinton lehessen az elnökjelölt.

Közben a Kreml teljesen abszurdnak nevezte a vádakat. „Nem végeztünk hackertevékenységet, semmi közünk a történtekhez” – mondta az orosz elnöki szóvivő. Szerinte a vádak csak annak a bizonyítékai, hogy oroszfóbiát szítanak az amerikai választási kampányban.

Trump szerdán arra szólította fel Oroszországot, hogy hackerekkel kutassa fel azokat a további e-maileket, amelyeket Clinton külügyminisztersége idején a privát címéről küldött. A kijelentésétől most már maga is visszatáncol, azt mondja, csak viccelt, amikor orosz segítséget kért.  • Hírek
  • Árfolyam