Trump bosszút áll McCainen

2016.08.03. 07:09
6 hozzászólás

Nem sokáig váratott magára Donald Trump bosszúja azután, hogy a republikánus elnökjelöltet kritizálta legutóbbi beszólásáért a párt 2008-as elnökjelöltje, John McCain. Az arizonai szenátor Trumpot azért ítélte el, mert csúnyán megsértette a Demokrata Párt rendezvényén felszólaló, muszlim Khizr Khant, akinek fia amerikai katonaként halt meg Irakban 2004-ben, társai megmentésekor. Trump kedd este nyilatkozatot adott ki, hogy nem támogatja McCain újraindulását a szenátori székért.

Nem McCain az egyetlen, akitől Trump nem fogadja el a kritikát a csúnyán félrement, a republikánusokat megosztó vicc után. (Trump azt nyilatkozta Khzir Khan beszéde után, hogy mellette némán álló felesége azért nem szólalt meg, mert muszlim nőként ezt nyilván megtiltották neki.) Az elnökjelölt a 80 éves republikánus veteránon kívül Paul Ryan házelnök újraindulását sem támogatja a wisconsini szenátori székért. Igaz, ennek lehetőségét egyelőre nyitva hagyta.

Ryan házelnök az előválasztások során nagyon sokáig lebegtette, hogy támogatja-e Trump elnökjelöltségét, s most, az Irakban 2004-ben meghalt katona szüleivel folytatott vitája miatt ugyan nyíltan nem bírálta Trumpot, de nyilatkozatot adott ki, amelyben támogatásáról és megbecsüléséről biztosította a meghalt katona családját – emlékeztetett az MTI.

Trump kevesli az oroszok elleni keménykedést

Az elvileg saját szövetségeseire mért csapás után Trumpnak jutott azért ideje arra is, hogy az ellenfeleket ekézze. Miután Barack Obama közölte, nem tartaná jónak, ha Trump követné őt az elnöki székben, a republikánus politikus a leköszönő elnökről kijelentette: Obama gyenge kezű elnök volt, ez az oroszokkal szembeni politikáján is látszik – írta a BBC.

A nyilatkozat nyilván a korábbi vádaknak is szólt, amelyek szerint Trump megválasztásáért Moszkva is kész mindent elkövetni. A gyanú szerint a Demokrata Párt levelezését kiszivárogtató akcióhoz az orosz titkosszolgálatnak is köze lehet. Trump ráadásul ezzel kapcsolatosan is eleresztett egy viccet, amit a demokratáknál szintén annak igazolásaként értékeltek, hogy a republikánus politikus mögött az oroszok állnak.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
2999 Ft
2550 Ft