Trump visszaszívta a bosszúját

2016.08.06. 16:47
0 hozzászólás

Visszavett a keménykedésből Donald Trump, akinek nem tetszett, hogy John McCain és Paul Ryan nem támogatták teljes mellszélességgel a republikánus elnökjelöltet. Trump ezután közölte, ő sem támogatja az arizoniai McCain szenátori és a wisconsini Ryan kongresszusi képviselői újraválasztását.

Péntekre azonban a helyzet megváltozott: Trump közölte, fontos az egység, mindkettőjüket támogatja – írta a Politico.

Trumppal vélhetően megértették, hogy ezzel csak a demokrata jelöltek esélyeit növeli, márpedig neki sem lehet érdeke, hogy a felső házban gyengüljenek a republikánusok.

A republikánus elnökjelöltnek szüksége is van a saját, megosztott hátországának egyesítésére, ő maga épp elég támadási felületet ad így is a sajtónak. Trump szerint a média igazságtalan vele szemben. Legutóbb azért neheztelt, mert egy virginiai kampányrendezvényen megkért egy édesanyát, hogy vigye ki a síró gyermekét a teremből, de ezt a lapok úgy hozták le, mintha kidobatta volna. Igaz, Trump valóban furcsán viselkedett: először azt mondta: "Itt van egy gyönyörű gyermek és egy gyönyörű édesanya. Nem baj, ha sír a kicsi, szeretjük a gyerekeket" Nem sokkal később aztán azt mondta a tömeg előtt: "Tudja, mit csak vicceltem, kiviheti innen a gyereket". Trump szerint a rendezvény jó hangulatú volt, a sajtó rosszindulata viszont elborzasztja. 

Miközben Trump gyerekekről magyarázkodik, demokrata ellenfelének e-mailekkel kapcsolatos nyilatkozatait kell újrafésülnie. Hillary Clinton elismerte, mégsem volt egészen helyes, hogy külügyminiszterként a hivatalos levelezése egy részét privát e-mailfiókján keresztül intézte.

De tagadta, hogy félrevezette volna a nyilvánosságot korábbi nyilatkozataival, amelyekben azt állította, hogy nem követett el hibát a levelek kezelésében. Ugyanakkor korábban egyértelműen azt állította, hogy nem kapott titkos információkat tartalmazó leveleket a nem hivatalos e-mailjére, ám az FBI igazgatójának kongresszusi meghallgatásán nem ez derült ki. James Comey  szavai után kényszerült Clinton arra, hogy finomítsa korábbi nyilatkozatait.

A demokrata elnökjelölt a felmérések szerint vezet, de előnye nem olyan nagy, hogy novemberig ne lenne esélye Trumpnak beérni őt.