Trump lánya Putyin barátnőjével nyaralt Dubrovnikban

2016.08.15. 18:19
34 hozzászólás

Nem könnyíti meg az amerikai elnöki posztért versengő apjának dolgát Donald Trump kedvenc gyereke, Ivanka Trump, miközben ugyanis a papa igyekszik lerázni magáról a vádakat, hogy több szálon is kötődik Vlagyimir Putyinhoz,  Ivanka az orosz vezér állítólagos barátnőjével fotózkodik Horvátországban.

Ivanka az Instagram oldalára töltötte fel a képét, amin Wendi Deng Murdoch-al mosolyognak Dubrovnik háztetői előtt, amire a Gawker figyelt fel. Wendi Deng Murdoch az ausztrál médiamogul Rupert Murdoch volt felesége, akivel Ivanka évek óta jó barátságban áll, sőt, Állítólag férjével és gyermekei apjával, Jared Kushner ingatlanbefektetővel is Deng Murdoch hozta össze.

Sight seeing with @wendimurdoch in Dubrovnik

Ivanka Trump (@ivankatrump) által közzétett fénykép,

Wendi Deng 14 évig volt Rupert Murdoch felesége, 2013-ban viszont elváltak, a pletykák szerint azért, mert megcsalta Murdochot, Tony Blair-el. Az amerikai bulvársajtó értesülései szerint pedig egy ideje már Vlagyimir Putyinnal van "komoly kapcsolata".

Trumpról és a kampánycsapatáról már enélkül is sokan találgatják, hogy csak szeretnének-e közel állni az orosz vezetőhöz és pénzes oligarcháihoz, vagy már most is közel állnak. Trump már többször elismerően beszélt Putyinról és már a 90-es évek óta szeretett volna Moszkvában is építkezni, rossz nyelvek szerint pedig azért nem hajlandó nyilvánosságra hozni az adóbevallását, mert fél attól, hogy kiderülne, hogy mennyivel tartozik orosz érdekköröknek. 

Ráadásul ott van a Trump-kampány élén Paul Manafort, akiről a napokban kiderült, hogy több mint 12 millió dollár piszkost pénzt szánt neki a megbuktatott, oroszbarát ukrán elnök, Viktor Janukovics pártja. Manafordról tudni lehetett, hogy Janukovics elnök és a Régiók Pártja tanácsadója volt, Ukrajnában viszont nemrég előkerült egy kézzel írt fekete notesz, amiben Janukovics pártja a korrupt pénzmozgásokat, kenőpénzeket és hasonlókat tartotta számon. Ebben pedig többször is előfordul Manafort neve, aki a papírok szerint 2007 és 2012 között 12,7 millió dollárt kellett volna kapjon az oroszbarát ukrán vezetéstől. 

Manafort és ügyvédje tagadja, hogy a pénzt valaha megkapta volna, ahogy ezt még a fekete notesz tartalmát vizsgáló ukrán korrupcióellenes hatóság sem tudta megállapítani. A New York Times-nak nyilatkozó Vitalíj Kasko ukrán koppupcióellenes jogász és korábbi ügyész szerint viszont már a tény, hogy Manafort benne van ebben a könyvben, azt jelzi, hogy tudott Janukovicsék korrupt húzásairól. Trump kampányfőnöke szerint viszont az egész csak egy ellene irányuló, politikailag motivált karaktergyilkosság a New York Times részéről és teljesen alaptalan, hogy ő kenőpénzeket fogadott volna el az Putyin-párti ukrán vezetéstől

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?