Trump mellett kampányol majd Nigel Farage

2016.08.25. 00:03
1 hozzászólás

Összenő, ami összetartozik: a Nagy-Britanniát az EU-ból kiszavaztató,  majd a népszavazás után visszavonuló brit politikus, a UKIP párt volt vezetője, Nigel Farage lesz a vendék szónok Donald Trump következő kampánygyűlésén.

Farage a Mississippi állambeli Jacksonban lép majd színpadra 15 ezer Trump szavazó elé, ahol arról fog majd beszélni, hogy az amerikai elnökválasztási kampány és a Brexit népszavazás "kísértetiesen hasonlítanak egymásra".

Mindenki azt mondta, hogy nem sikerülhet, hogy csak az időnket pazaroljuk. Egy jól irányzott kővel viszont kilőttük Góliátot

- így foglalta össze egy helyi rádiónak Farage a Brexit-kampányt, amiről azt mondta, egy igazi politikai forradalom volt, amilyenhez hasonló most az Egyesült Államokban is készülődik. A rádióinterjú alapján számítani lehet majd még párhuzamokra az amerikai szövetségi kormány és az Európai Unió között, hogy hogyan "vették vissza az országukat" a britek és hogy fogják Trumppal az amerikaiak.

A BBC szerint Trump a Brexit-kampány történetével, amelyben az esélytelenebbnek látszó populisták nyertek, feledtetni tudja majd leghűségesebb híveivel, hogy az elmúlt hetekben a republikánus jelölt elég rosszul teljesít a közvélemény kutatásokon. Azt egyelőre nem tudni, hogy Trump és Farage egyszerre is lesznek-e a színpadon.

Farage már korábban is dörgölődzött Trumphoz, a republikánus párt júliusi kongresszusán is részt vett, bár akkor még nem állt ki teljes mellszélességgel Donald Trump mellett. Azt viszont már akkor is elmondta, hogy Clintonra semmi esetre sem szavazna.