Ku Klux Klán, Wikileaks és Clinton levelezése

2016.08.26. 02:05
0 hozzászólás

Hillary Clinton kampánystábja csütörtökön kiadott egy videót, amiben Donald Trump republikánus elnökjelöltet a rasszisták, a fehér felsőbbrendűség hirdetői és a neonácik jelöltjeként mutatja be.

A klántagok azért szeretik Donald Trumpot, mert sok mindenben hiszünk, amiben ő is hisz

– mondja egy Ku Klux Klán-tagnak öltözött férfi a videó elején. A háttérben déli szövetségi zászlók lobognak a szélben; Trump integet a tömegnek; a férfi karlendítést mutat be egy Trump-fórumon.

A videóban külön rúgnak egyet Trump új kampányfőnökébe, Steve Bannonba, aki korábban az egyik legnagyobb alternatív jobbos hírforrás, a Breitbart News főszerkesztője volt.

Két héten belül kiadhatják a Clinton-leveleket

Egy szövetségi bíróság arra kötelezte az amerikai külügyminisztériumot, hogy szeptember 13-tól kezdjék el kiadni azt a 15000 e-mailt, ami Hillary Clinton privát szerverén találtak az FBI nyomozása során. A hivatalos szervek egy hónappal későbbi időpontra számítottak.

A külügy hétfőn elismerte, hogy az e-mailek valóban léteznek, de azt mondták, időre van szükségük, hogy kiválogassák a munkával kapcsolatos leveleket. A bíróság szeptember 23-ig adott haladékot a külügynek, hogy kidolgozzanak egy ütemtervet az e-mailek átadására.

Julian Assange is készül valamire

A Wikileaks alapítója szerdán azt nyilatkozta, hogy fontos (significant) információkat terveznek publikálni, amik Hillary Clinton kampányához kapcsolódnak. Amikor az ausztrál Fox News megkérdezte, hogy az információ megfordíthatja-e a választás kimenetelét, Assange azt mondta:

Úgy gondolom, jelentős. Tudja, ez a média és a nyilvánosság reakciójától is függ.

A Wikileaks júliusban több fájlt is publikált; ezek állítólag olyan hangfelvételek, amiket a Demokrata Nemzeti Bizottság szerveréről szereztek meg egy hekkertámadás során.