Hillary Clinton bizalmasa elválik szexbotrányba keveredett férjétől

2016.08.29. 22:34 Módosítva: 2016-08-29 22:35:37
1 hozzászólás

A negyvenéves Huma Abedin több mint két évtizede Hillary Clinton egyik legbizalmasabb munkatársa. Hétfőn délután közleményben jelentette be, hogy elválik férjétől, az újabb szexbotrányba keveredett Anthony Weiner korábbi demokrata párti kongresszusi képviselőtől.

Anthony Weiner karrierjének épp egy korábbi szexbotránya vetett véget. 2011-ben nyilvánosságra került, hogy az interneten ismerkedett nőkkel, akiknek fényképeket és videókat küldött a nemi szervéről, valamint különböző, kamera előtt végzett aktusokról, írja az MTI.

Anthony Weiner
Anthony Weiner
Fotó: Andrew Burton / AFP

Nagy lett a botrány, mivel e felvételeket egy filmbe is belillesztették - abba, amely Weiner New York-i polgármesteri székéért 2013-ban folytatott kampányáról szól -, s amelyet "Weiner" címmel most, az elnökválasztási kampány kellős közepén mozikban is bemutatnak. A házaspár azonban akkor együtt maradt.

A most nyilvánosságra került legújabb videók és képek tanúsága szerint Weiner nem hagyott fel ezzel a szokásával. Változatlanul interneten küldözget képeket és videókat a férfiasságáról, sőt, az egyik képen a háttérben a négyéves kisfia is látható. "Valaki felágaskodott az ágyamban" - írta a magáról képeket küldő Weiner az egyik hölgyismerősnek, aki pechére a republikánus elnökjelölt, Donald Trump támogatója.  Ő volt az, aki a képet a szöveggel együtt elküldte a New York Post szerkesztőségébe.

"Hosszú és fájdalmas mérlegelés és házasságom megmentésének kísérlete után úgy döntöttem, hogy különválok a férjemtől" - fogalmazott közleményében Huma Abedin, aki megértést kért, elvárva magánélete tiszteletben tartását.

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump azonnal reagált, és bölcs döntésnek nevezte Huma Abedin bejelentését. Trump nem állta meg, hogy ne szúrjon oda Hillary Clintonnak. "Aggódom az országunkért, mert Hillary Clinton óvatlanságában és felületességében hagyta, hogy Weiner (a felessége révén - a szerk.) ilyen közel kerüljön rendkívül bizalmas információkhoz". Trump közleményében még megjegyzi Weinerről: "Ki tudja, hogy mit tudott meg és miről beszélt? Ez újabb példája Clinton rossz ítélőképességének".