Trump találkozik a mexikói elnökkel

2016.08.31. 09:09 Módosítva: 2016-08-31 09:11:08
1 hozzászólás

Donald Trump szerdán találkozik a mexikói elnökkel, akivel eddig rendszeresen sértegették egymást, és utána Arizonában beszédet mond, amiben felvázolja terveit a bevándorlás okozta gondok megoldására - írja az MTI. 

A The Washington Post jelentette, hogy Trump szerdán találkozóra készül Enrique Pena Nietóval. Trump este Twitteren erősítette meg, hogy meghívást kapott Nietótól, és elfogadta. A találkozót a mexikói elnöki hivatal is megerősítette, de Nieto mindkét amerikai elnökjelöltet - Trumpot és Hillary Clintont - is meghívta. Clinton még nem reagált nyilvánosan a meghívásra.

A találkozónak már a tényét is rendkívüli jelentőségűnek értékelik az első amerikai kommentárok, hiszen az elmúlt hónapokban Trump és Nieto rendszeresen sértegette egymást. Trump folyamatosan azt hangoztatja, hogy falat épít az amerikai-mexikói határon, és a költségeket a mexikói kormánnyal fizetteti meg. Közben pedig sértő megjegyzéseket tesz az Egyesült Államokban élő mexikóiakra. A mexikói elnök sem maradt adós: ő egyik interjújában még a tavasszal Mussolinihez és Hitlerhez hasonlította a republikánus elnökjelöltet.