Clinton szerint Trump támogatóinak fele szánalmas alak

2016.09.10. 12:13

rasszista, szexista, idegengyűlölő, iszlámellenes – amit csak akarnak

– mondta egy New York-i kampánypénzgyűjtő LMBTQ-rendezvényen Hillary Clinton ellenfele, Donald Trump támogatóinak feléről, akik szerinte szánalomra méltóak.

Nem is kellett sokat várni a válaszra, Trump kampánymenedzsere szerint egy nappal azután, hogy Clinton felemelő és inspiráló üzeneteket ígért, ehelyett vérig sértette amerikaik millióit. Clinton szóvivője később azzal árnyalta a kijelentést, hogy a demokrata jelölt Trump szélsőjobbos támogatóira, az angolul alt-right néven emlegetett, nacionalizmusra, fehér felsőbbrendűségre és populizmusra nyitott csoportra gondolt.

A támogatók maradék másik fele Clinton szerint csak kétségbeesetten akarja a változást a folyamatos gazdasági és politikai csalódásai miatt. Szerinte ők nem értenek mindenben egyet Trumppal, mégis reményt ad nekik, ezért őket viszont meg kell érteni és empatikusan bánni velük.

Lövöldöző Clinton, kedves Putyin, pimasz Irán

Mindeközben Donal Trump se tétlenkedett, ő arról beszélt egy floridai rendezvényen pénteken – nyilván arra célozva, hogy az ellenfele megúszta a vádemelést az emailbotrányában –, hogy Clintont még azért se büntetnék meg, ha besétálna egy stadionba, és szíven lőne valakit. Megismételte azt is, hogy Clinton szerinte instabil személyiség.

Emellett Vlagyimir Putyin orosz elnöktől is próbálta eltolni magától, mert az utóbbi időben egyre több vád érte, hogy tólságosan oroszbarát, illetve a csapatában kínos orosz összefonódásokat is találni. Ez a távolodás azért nem volt túl erőteljes:

Nem ismerem az úriembert. Hozzám kedves. De az, hogy kedves hozzám, nem jelent semmit, hacsak nem kötünk az országunknak kedvező megállapodásokat.

Arról is beszélt Trump, hogy ha ő lenne az elnök, nem pimaszkodhatnának Amerikával a világban, például ha iráni hadihajók kekeckednének az amerikai flottával, simán nekik menne.