Az idősebb Bush is Clintonra szavazhat

2016.09.20. 10:14

Így zajlik az előválasztás

George H. W. Bush exelnök is beáll majd azoknak a republikánus politikusoknak a sorába, akik azt tervezik, hogy a november 8-i elnökválasztáson átszavaznak a demokrata Hillary Clintonra – legalábbis a Politico szerint ezt állítja a Kennedy család egyik tagja, aki hétfőn személyesen is találkozott a 92 éves politikussal.

Kathleen Hartington Kennedy Townsend, Bobby Kennedy lánya, és Maryland állam volt helyettes kormányzója a Facebookra rakott ki erről egy bejegyzést. A Politicónak viszont telefonon is megerősítette, hogy Bush egyértelművé tette előtte, hogy a demokrata jelöltre szavaz.

A volt elnök szóvivője viszont erre reagálva jelezte, hogy Bush magánemberként szavaz majd novemberben, és a köztes időben sem kommentálja a kampány történéseit. Az idősebb Bush, és szintén exelnök fia, George W. Bush is kiállt az előválasztások alatt Jeb Bush mellett, azóta azonban nem szólaltak meg a kampányban. Viszont tüntetőleg mindketten távolmaradtak a republikánusok clevelandi konvenciójától, ahol hivatalosan is elnökjelöltté választották Donald Trumpot.

Az idősebb Bush egykori alelnöke, Dan Quayle viszont egy nyári interjúban azt mondta, reméli, hogy végül mindketten beállnak Trump mögé, mert a lelkük mélyén szerinte mindketten egy republikánus elnököt szeretnének.

Trump fia is beszállt a vitába

Közben Trump egyik fiának, Donald Trump Jr-nak egy tweetje nagy vihart kavart. Arról itt írtunk, hogy elfajult a két amerikai elnökjelölt nyilatkozatháborúja, ami a New Yorkban elkövetett, 29 sérülttel járó szombati robbantás és a New Jerseyben talált robbanószerkezetek kapcsán robbant ki. Donald Trump Jr pedig Twitteren lényegében mérgezett édességhez (Skittles) hasonlította a szíriai menekültek egy részét.

A közösségi médiában rengetegen reagáltak felháborodottan. John Legend énekes pedig azt tette hozzá, hogy ezzel a logikával mindenkitől el kéne venni a fegyvereket is Amerikában. Megszólalt a Skittles gyártója, a Wrigley szóvivője is, hogy egyáltalán nem érzi helyénvalónak az analógiát.  • Hírek
  • Hírek