36 éves rekordot döntött meg a Clinton-Trump-vita

2016.09.28. 06:46

Így zajlik az előválasztás

Ahogy arra számítani lehetett, nézettségi rekordot döntött a magyar idő szerint kedd hajnalban megrendezett Clinton-Trump-vita.

A vitát a Nielsen adatai szerint nem kevesebb, mint 84 millió amerikai néző követte, ami több, mint az eddigi vita-csúcstartó, az 1980-as, 80,6 millió néző által követett elnökjelölti vita Jimmy Carter és Ronald Reagan között. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy bár a Carter-Reagan vita abszolút számban elmarad a mostanitól, arányaiban sokkal több embert ültetett a tévéképernyők elé, hiszen akkor még csak 226 millióan éltek az Egyesült Államokban a mostani 310 millióval szemben. Az elnökjelölti vita műfajának egyik megalapozója, a Kennedy-Nixon-vita pedig egy 180 milliós Amerikában tudott 70 millió nézőt vonzani.

De jön egy újabb statisztikai fordulat: a Nielsen adata csak a 12 országos tévéadó műsorára vonatkozik, amihez érdemes hozzászámítani a streamelőket, illetve a vitát kocsmákban és bárokban követőket - a vitát külföldről nézők tízmillióiról nem is beszélve.

Donald Trump is érezte a figyelem súlyát, kedden azt mondta, hogy tisztában volt azzal, hogy a világ valaha volt legnagyobb közönsége elé áll ki, de

vettem egy nagy levegőt, és elképzeltem, hogy a családom előtt beszélek.

(BBC)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás