Michelle Obama remegő hangon szólt „szexuális predátor” Trumpról

2016.10.14. 00:11
Érzelmes és erős beszédet tartott Michelle Obama Hillary Clinton kampányeseményén csütörtökön: a first lady nagyon keményen nekiment a csak „egy jelölt” néven emlegetett Trumpnak a nyilvánosságra került hangszalagok miatt. „Tudom, hogy ez egy kampány, de ez már nem politika. Ez az alapvető emberi tisztességről szól.”

A 2005-ös hangfelvétel, melyen Trump nőzési szokásairól beszél („Ragadd meg a pinájukat. Bármit megtehetsz”) szavai szerint teljesen kiakasztották az elnök feleségét. „Nem tudok nem erre gondolni. Rendkívül megrázott, mélyebben, mint gondoltam volna” – idézi a CNN.

Korábban soha nem támadta ennyire direkten és erősen Trumpot egyik Obama sem. Michelle most arról beszélt, hogy nem akar szokásos kampányszöveget mondani, mert hamis lenne egyszerűen továbblépni a következő ügyre, mintha ez csak egy rossz álom lett volna.

Nem tudom elhinni, hogy egy amerikai elnökjelölt azzal hencegett, hogy szexuálisan zaklat nőket.

Szerinte Trump teljesen szabadon beszélt szexuális predátor viselkedéséről, „azzal büszkélkedve, hogy hogyan csókolja és fogdossa a nőket, olyan obszcén nyelvet használva, hogy sokan azon aggódtunk, nehogy a gyerekeink meghallják a tévében”. A first ladynek elcsuklott a hangja, amikor arról beszélt: őt is mennyire sérti mindaz, amit Trump mondott és ami kiderült róla.

Trump összehangolt támadásról beszél és tagad

Közben Trump egy floridai kampányeseményen arról beszélt, hogy ellenfelei összefogtak ellene, hogy lejárassák őt. A republikánus elnökjelölt visszautasította a szerda óta felmerült újabb vádakat, ugyanis újabb öt nő állította róla, hogy fogdosta vagy csókolgatta, szexuálisan zaklatta őket. Az egyik nő egyenesen azt állította, hogy Trump rátámadt és a falhoz szorította, és csak Trump személyi inasának köszönhetően menekült meg.

Ezek a rosszindulatú állítások teljességgel hamisak

– mondta Trump, aki egyeztetett támadássorozatról beszél. „Clintonék tudják ezt nagyon jól. Az állítások mindegyike koholmány. Tiszta kitalációk, szemérmetlen hazugságok.”

A nők csak ne szavazgassanak!

Időközben a Twitteren is minden eddiginél magasabbra csaptak az indulatok, és mélyebbre a színvonal. Miután elterjedt a neten a FiveThirtyEight elemzőinek infógrafikája arról, hogy ha csak a férfiak szavaznának, Trump nyerné a választást, a republikánus jelölt legelvakultabb hívei elkezdték a #repealthe19th hashtaggel hirdetni azt, hogy vissza kellene vonni az USA alkotmányának 19. kiegészítését (ez adta meg a nőknek az általános választójogot 1919-ben). Bár nehéz elképzelni, hogy ezt bárki is komolyan gondolja, bőséggel látni női Twitter-felhasználókat is, akik önként feladnák a választójogukat a Trump-győzelemért, míg Clinton támogatói vagy szörnyülködnek ezen, vagy azon gúnyolódnak, hogy egy átlag trumpistától az is szép teljesítmény, ha 19-ig el tud számolni.