Addig vegyen fegyvert, amíg nem lesz Clinton az elnök

2016.10.17. 21:18 Módosítva: 2016-10-17 21:18:01
8 hozzászólás

Egy Las Vegasi fegyverbolt úgy gondolja, hogy Hillary Clinton elnöksége esetén a fegyverárak az egekbe szöknek, írja a businessinsider.com. Ezért egy újságban meghirdették a "Pre-Hillary Sale"-t, azaz kvázi egy kiárusítást, amiben fegyvervásárlásra buzdítanak mindenkit , még mielőtt Clintont elnökké választják.

A hirdetés szerint most potom 699,99 dollárért lehet hozzájutni egy Smith & Wesson's M&P 15 Sport II félautomata taktikai puskához, ami amúgy 739 dollárba kerülne.

A fegyvergyártó cégek egyébként teljesen tisztában vannak vele, hogy a politikai retorika mennyire képes befolyásolni az eladásokat. Michael Fifer, a Sturm Ruger fegyvergyár vezérigazgatója például azt mondta, reméli, hogy a szabadságszerető amerikaiak támogatják majd a második alkotmánymódosítást, ami a fegyverviseléshez való jogot mondja ki. Azt a módosítást, amit Donald Trump erősen támogat, miközben Clinton szeretné azt módosítani.

Clinton a támadófegyverek betiltását és a háttérellenőrzések bővítését szorgalmazza, valamint módosítaná azt a jogszabályt, ami engedi a mentálisan sérült emberek fegyverbirtoklását. Trump ezt mélységesen elítéli, szerinte Clinton el akarja törölni a második alkotmánymódosítást, az Amerikai Nemzeti Fegyverszövetség pedig korábban már kifejezte, hogy Trumpot támogatja.