Obama: Trump úrnak azt javaslom, ne nyafogjon

2016.10.18. 21:15

Így zajlik az előválasztás

Azt javaslom Trump úrnak, hogy ne nyafogjon, és próbáljon meg szavazatokat szerezni

- ezt üzente Barack Obama a republikánus elnökjelöltnek egy keddi sajtótájékoztatón, amikor arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy Trump szerint biztos el lesz csalva a választás, írja a BBC.

"Egyébként meg az, hogy már az előtt nyafogsz, hogy véget ért volna a játszma, nem egészen azt a vezéregyéniséget és keménységet mutatja, amit egy elnöktől vársz" - tette hozzá.

"Ha mást kezdesz hibáztatni, amikor nem mennek a dolgaid és vesztesz, akkor nincs meg benned az, ami kell ehhez az álláshoz" - folytatta. (Trump most épp lejtmenetben van a kutatások szerint, amiben nagy szerepe van legutóbbi botrányának)

Trump keresztbe font karokkal magyaráz egy Las Vergas-i kampányeseményen
Trump keresztbe font karokkal magyaráz egy Las Vergas-i kampányeseményen
Fotó: Mike Segar

Obama azt is mondta, hogy Trump kísérlete, hogy a szavazás előtt lejárasson egy választást, példa nélküli egy amerikai elnökjelölttől. mint ahogy az is, hogy egy republikánus jelölt hízelegjen az orosz elnöknek. 

Trump korábban azt mondta, a november 8-i választások "abszolút el lesznek csalva" Clinton javára. Obama szerint ezeket a vádakat semmilyen tény nem támasztja alá, ugyanakkor Trumpnak 41 százaléknyian hisznek.

Azt is nyilatkozta Trump, hogy ha nyer, akár még beiktatása előtt találkozna Putyinnal.  • Bérelnék
  • Bankszámla