Joe Biden azt kívánja, bárcsak verekedhetne Trumppal

GettyImages-615681642
2016.10.22. 12:15 Módosítva: 2016.10.22. 12:21

Így zajlik az előválasztás

Ragadós Donald Trump keménykedős stílusa az amerikai elnökválasztási kampányban, ugyanis Joe Biden, amerikai alelnök már nem először fogalmazott meg durva kijelentéseket, a republikánus elnökjelölttel kapcsolatban. Egy pénteki kampányrendezvényen a következőket mondta:

"A sajtó mindig azt kérdezi tőlem, hogy nem vágyom-e arra, hogy vitázhassak Trumppal. Nem, inkább azt kívánom, hogy bárcsak gimiben lennénk. Akkor lerendezhetnénk ezt a tornaterem mögött."

A verekedésre tett nem olyan finom utalást a közönség üdvrivalgással fogadta. Biden 3 évvel idősebb, mint Trump, vagyis akár járhattak volna egyszerre gimnáziumba.

Az amerikai alelnök Trump azon kijelentését sem hagyta szó nélkül, amikor egy most nyilvánosságra került hangfelvételen arról hencegett, hogy mivel gazdag és híres ezért bármit megtehet a nőkkel. Itt hangzott el a "Ragadd meg a pinájukat" mondata is. Erről azt mondta:

undorító dolog azt feltételezni, hogy a híres és gazdag férfiak bármit megtehetnek a nőkkel.

A beszéd az egyik legfontosabb csatatérállamban, Pennsylvaniában hangzott el, ahol Biden Hillary Clinton demokrata párti jelölt mellett kampányolt. 

Trump kampánymenedzsere, Kellyanne Conway természetesen nem hagyta szó nélkül a dolgot és Twitteren üzent. Szerinte borzasztó kettős mérce van a mainstream médiában, ugyanis ha Trump mondana ilyet, akkor mindenki iskolai erőszakoskodónak bélyegeznék és iskolai pszichológus nyilatkoznának rögtön a helyzettel kapcsolatban.

Trump nőügyei helyett egy másik témát erőltet mostanság. Mindenütt az hangsúlyozza, hogy a választásokat el fogják csalni és továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy csak akkor fogadja el a végeredményt, ha ő nyer.

(Borítókép: Joe Biden alelnök az Edward Kennedy Intézetben tartott kampányeseményen, Bostonban, 2016. október 19-én. Fotó: Paul Marotta/Getty Images)  • Hírek
  • Hírek