Trump beintene a szabadkereskedelmi megállapodásoknak és a klímaváltozásnak

2016.10.22. 20:45
3 hozzászólás

A történelmi jelentőségű, pennsylvaniai Gettysburgben mondta el szombaton Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje, mit tenne elnöksége első száz napján, írja az MTI.

Itt mondta el híressé vált beszédét Abraham Lincoln, az Egyesült Államok első republikánus párti elnöke 1863-ban, négy hónappal az után, hogy a város mellett az északi, uniós erők vereséget mértek a déli, konföderációs csapatokra, ami fordulópontot jelentett az amerikai polgárháborúban.

 Trump az Obama-korszakhoz képest ígért fordulópontot, és azt mondta, ha megválasztják,

  • 10 év alatt 25 millió munkahely jön létre az Egyesült Államokban.
  • "Megtisztítjuk Washington mocsarát, és olyan kormánnyal váltjuk fel, amely a népé, a nép által és a népért kormányoz"
  • Korlátozni fogják, hogy egy politikust hányszor választhatnak képviselővé a kongresszusban.
  • Felmond vagy újratárgyal minden olyan szabadkereskedelmi megállapodást, amelynek az Egyesült Államok részese.
  • Az Egyesült Államok egyetlen dollárt sem fog többé átutalni az ENSZ klímaváltozás elleni programjainak, a pénzt inkább az energiaszektorra és az vízellátás korszerűsítésére fordítják majd.
  • Extrém ellenőrzést vezetnek majd be a határokon, megépül a teljes fal a mexikói határon, és leállíttatja a bevándorlást azokból az országokból, ahol a biztonsági ellenőrzés nem megfelelő.
  • Minden erőszakos bűncselekményért elítélt bevándorlót haladéktalanul kitoloncoltat.
  • Eltörli a Barack Obama által bevezetett egészségbiztosítási reformot, és a következő 10 évben 1000 milliárd dollárt fordít majd infrastrukturális beruházásokra.
  • Adócsökkentést ígért a középosztálynak és megfizethetőbb felsőoktatást a fiataloknak.

A programbeszéde előtt bejelentette: a választás után minden nőt beperel, aki szexuális bűncselekménnyel vádolta meg őt. "Minden egyes hazug számítson perre, amint vége a választásnak" - hangsúlyozta, hozzátéve: Hillary Clintonék mocskolják őt.

Eddig tíz nő állt elő azzal, hogy Donald Trump korábban akaratuk ellenére fogdosta, megcsókolta vagy más módon zaklatta őket. 

Trump megismételte, hogy választási csalásra számít, és szerinte Clintont ki kellett volna zárni a választásból, amiért külügyminiszterként privát e-mailfiókot használt.

Egy szombaton közzétett felmérés szerint, ha ezen a héten lennének a választások, 95 százalék az esélye annak, hogy Hillary Clinton lenne az Egyesült Államok következő elnöke. Ha most tartanák a voksolást, Clinton 326 elektor támogatását tudná megszerezni, míg Trump 212 elektor voksát nyerné el az elnökválasztó kollégium delegátusai közül. Az elnökké választáshoz legalább 270 elektort kell valamelyik jelöltnek megnyernie a november 8-i választáson.

A jelen állás szerint Clinton több olyan államban is vezet, amelyeket Donald Trumpnak mindenféleképpen meg kellene nyernie ahhoz, hogy övé legyen a végső győzelem.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft