Trump megszakította kampányát, hogy megnyissa a saját szállodáját

GettyImages-618307512
2016.10.26. 20:22

Donald Trump republikánus elnökjelölt megszakította kampányát, hogy az amerikai szövetségi fővárosban megnyissa a saját szállodáját - írja az MTI.

A republikánus elnökjelölt döntése nem kis vitát kavart. Azzal vádolják, hogy az elnökválasztási kampány finisében a kampányt saját üzleti érdekei reklámozására is felhasználja. Donald Trump kedden, a floridai Miamiban kampányolva, meglátogatta a Miami mellett lévő golfpályáját is (ahol egyébként interjút adott a Reuters tudósítójának). Döntéseit kampánymenedzsere, Kellyanne Conway magyarázta az NBC televízióban, azzal érvelve, hogy mindez kiemeli Trump üzleti tapasztalatait, s különben is - mondta Conway - Hillary Clinton is volt már távol a kampánytól öt napon keresztül. 

Hillary Clinton egyébként szerdán ünnepli hatvankilencedik születésnapját. A demokraták elnökjelöltje egész nap Floridában kampányolt és arra kérte a választókat, hogy vegyenek részt a korai szavazáson. Az Egyesült Államokban ugyanis 36 szövetségi államban és Washington DC-ben lehetőség van a november 8-i elnökválasztás előtti, korai szavazásra.