Mit gondol, kit támogat Vasember, vagy Mike Tyson?

2016.11.05. 16:33

Akár tetszik, akár nem, a celebeknek is megvan a a véleményük a politikáról, ami különleges helyzetükből adódóan rengeteg emberhez jut el. A jelenlegi kampány alatt is jól látszik, hogy sokan aktívan kihasználják óriási követőbázisukat, hogy szavazásra buzdítsanak, vagy a nekik tetsző jelölt irányába terelgessék az embereket. Clinton és Trump csatája rendkívül kiélezett, ennek megfelelően pedig mindkét oldalon találni igazán nagy neveket – habár Hollywood többsége egyértelműen Clinton-párti, többen is részt vettek a sztárok közül különböző kampányrendezvényeken –, akik közül a Vanity Fair és a Daily News összefoglalóiból válogattunk.

Beyoncé Clintonra szavaz

Hillary Clinton mellett egy igazán illusztris társaság gyűlt össze az év folyamán, akik közül páran elég sokáig elmentek, hogy kifejezzék: szerintük Clinton a megfelelő választás. Így születtek azok az egészen hajmeresztő videók, amik új szintre emelték a public-service announcement fogalmát. A legismertebbek ezek közül talán a Save the Day PAC által finanszírozott, celebekkel telepakolt videók, amik ugyan konkrétan nem támogatják egyik jelöltet sem, csak szavazásra buzdítanak, azt azért elég könnyű kitalálni, hogy korántsem mondhatók Trump-pártinak, ahogy az az IMPORTANT névre hallgató, a Bosszúállók majdnem teljes legénységét felvonultató műből is jól látszik.

Ez a PAC áll egyébként több másik hasonló videó mögött is, ahol különféle hírességek magyarázzák el, hogy miért kell mindenkinek szavaznia. Érdemes még megemlíteni itt azt az egyébként tényleg zseniális videót, ahol a Star Trekkel elhíresült Chris Pine mutatja be, milyen lenne, ha a kongresszus lenne a munkatársunk. Nem mindenki dolgozott azonban a Save the Day-jel, elég csak a meztelenül szavazó Katy Perryre gondolni.

Emellett persze azok sem elhanyagolhatóak, akik teljes mellszélességgel beálltak Clinton mögé, hiszen ott is találni pár igazi nagyágyút. Pénteken többek között Jay Z és Beyoncé is koncertet adott Clinton mellett Clevelandben. Ide tartozik többek között Lady Gaga, valamint a Demokrata Konvención is beszédet mondó Meryl Streep és Sigourney Weaver is. A férfiak között is akadnak nagyobb nevek, többek között George Clooney és a kosaraslegenda Magic Johnson.

Rodmanék Trump mellett

Mike Tyson, Dennis Rodman, Martin Shkreli. Nem csak az köti össze őket, hogy elég megosztó személyiségek, hanem az is, hogy mindannyian hivatalosan is Trump mögött állnak. A republikánus jelöltet támogatók között gyakran felmerül az az indoklás, hogy itt az ideje annak, hogy ne egy politikus, hanem egy üzletember irányítsa Amerikát, ami a hétköznapi emberek között is elég népszerű elgondolás.

Persze Trumpot sem kizárólag lecsúszott sportolók és profitorientált hiénák támogatják. Ott van például Peter Thiel, a PayPal társalapítója, aki tulajdonképpen az IT-szektorban egyedüliként állt be Trump mögé és támogatta meg több mint 1 millió dollárral, vagy a Nicsak, ki beszél! Mollie-ja, Kirstie Alley, aki külön kiemelte, nőként is úgy érzi, a republikánus jelölt a jó választás.